MAARİV GAZETESİNDEN LÜBNAN İDDİASI

İbranice yayın yapan bir medya, İsrail ile Lübnan’ın deniz sınırları anlaşmasının imzalanmasına tanık olacağımızı duyurdu. 

Görüntülenme: 554 Tarih: 23 Ekim 2022 20:19
MAARİV GAZETESİNDEN LÜBNAN İDDİASI

İbranice yayınlanan Ma'ariv gazetesi İsrail ile Lübnan’ın deniz sınırları anlaşması ilgili bir haberde, Tel Aviv'in bu hafta Lübnan ile deniz sınırlarının çizilmesi konusunda bir anlaşma imzalamaya hazır olduğunu yazdı.
Bu medyaya göre Tel Aviv, Amerikalı arabulucuya anlaşmayı bu hafta çarşamba veya perşembe günü imzalamaya hazır olduğunu bildirdi.
Bu haberin devamında şu ifadelere de yer verildi: "Bu hazırlık beyanına göre Amerikalı arabulucunun bu hafta salı veya çarşamba günü Beyrut'a gelerek anlaşmaya ilişkin nihai cevabı Lübnan hükümetine sunması beklenmektedir."
Maariv'e göre, anlaşma imza töreni birkaç aşamada gerçekleştirilecek ve farklı odalarda ayrı ayrı, ancak aynı zamanda yapılacak, bu anlaşmalardan biri Lübnan delegasyonuna, diğeri İsrail delegasyonuna ait olup, her iki taraf da anlaşmasını Hockstein (Amerikan arabulucusu), Birleşik Devletler temsilcileri ve Örgütün diğer temsilcileri önünde imzalayacaktır ve ardından Amerikalı arabulucu, anlaşmanın imza töreninin sona erdiğini bildirecektir.

tesnim

Yorumlar