HİZBULLAH UDAY ET-TEMİMİ'NİN ŞEHADETİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAYINLADI

Lübnan Hizbullah Hareketi yayınladığı bildiride, Şufat kampının anti-Siyonist operasyonu unsurlarından Udi el-Tamimi’yi saygıyla anarak, onu Filistin ulusunun güç ve metanetinin sembolü ve Siyonist rejimin çöküşünün bir işareti olarak nitelendirdi. 

Görüntülenme: 597 Tarih: 21 Ekim 2022 07:24
HİZBULLAH UDAY ET-TEMİMİ'NİN ŞEHADETİ HAKKINDA AÇIKLAMA YAYINLADI

Hizbullah Hareketi yayınladığı bildiride, işgal altındaki Kudüs'teki Şufat kampına yönelik anti-Siyonist operasyon unsurlarından Udi el-Tamimi’nin şehit edilmesine tepki gösterdi.

 

Hizbullah tarafından yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Siyonist katliam makinesine karşı tek başına duran şehit kahraman Udi el-Tamimi ve onun olağanüstü direnişiyle gurur duyuyoruz. Şehit el-Tamimi'nin Siyonist rejimle mücadelesindeki cesaretini ve kahramanlığını ve bu rejimin askerlerine karşı sahadaki üstünlüğünü takdir ediyoruz.

Şehit Udi el-Tamimi'nin kararlılığı, Filistin halkının gücünü ve sabrını ve Filistin topraklarını ve kutsal alanlarını savunmak için hayatlarını feda etmeye hazır olduğunu göstermektedir. Bu şehidin pak kanı ve aydınlatıcı sözleri, gelecek nesillerin ve kahraman Filistin ulusunun tüm cesur savaşçılarının ışığıdır. Şehit Udi el-Tamimi'nin kanı, Filistin'in tamamı özgürleşene kadar bitmeyecek olan devrimi ve direnişi alevlendirdi.

Bu kahramanın şehadetini, direniş ruhlu Filistin milletine ve onun yaşayan güçlerine ve mücahit gruplarına tebrik ediyoruz.

Şehit el-Tamimi’nin son operasyonu, ırkçı Siyonist rejimin kesinlikle geçici ve gerileyen bir rejim olduğunu bir kez daha kanıtladı. Biz, bu tür operasyonların ve bunun gibi salih şehitlerin kanlarının yolu tam anlamıyla kurtuluşa doğru açacağına inancımız tamdır.’

Hatırlatmak gerekir ki, Udi el-Tamimi, işgal altındaki Kudüs'teki Mealiye Adumim kasabası yakınlarında ikinci atış operasyonunu gerçekleştirdikten sonra Çarşamba akşamı Siyonist askerler tarafından vurularak şehit edildi. Şehit Tamimi, yakın zamanda işgal altındaki Kudüs'teki Şufat kampı yakınlarında düzenlediği silahlı saldırıda bir Siyonist’i öldürdü ve üç kişiyi de yaraladı. Filistin kaynakları, Udi el-Tamimi'nin hayatının son anlarına kadar Siyonistlere karşı direnişini gösteren fotoğraflarını yayınladı.

rasthaber

Yorumlar