SUUD ESİR ALDIĞI HAMAS TEMSİLCİSİ MUHAMMED EL HUDARİ'Yİ SERBEST BIRAKTI

Suudi Arabistan yönetimi bugün (19 Ekim Çarşamba) sabah, İslami Direniş Hareketi (Hamas) eski temsilcisi ve üç buçuk yıldan beri hapiste tutulan Muhammed El-Hudari'yi serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 576 Tarih: 19 Ekim 2022 14:04
SUUD ESİR ALDIĞI HAMAS TEMSİLCİSİ MUHAMMED EL HUDARİ'Yİ SERBEST BIRAKTI

Hamas'ın Siyasi Büro üyesi İzzet Er-Reşak kişisel twitter hesabında yayınladığı mesajında Suud yönetiminin El-Hudari'yi serbest bıraktığını duyurarak, "O şu an uçakla Amman'a doğru yola çıkmış durumda" ifadesine yer verdi. 

Hamas, Suudi Arabistan yönetiminin hareketin bu ülkedeki temsilcisi Muhammed El-Hudari ile oğlu Hani'yi bazıları Ürdün kimliğine sahip onlarca Filistinliyle birlikte tutukladığını duyurmuştu. 

Suudi Arabistan mühkemesi Ağustos 2021'de El-Hudari'yi direnişe destek verme suçlamasıyla 15 yıl hapis cezasına mahkum etmişti. Onunla birlikte yargılanan, bazıları Ürdün bazıları Filistin vatandaşı 69 kişi hakkında da kararını verip, bazılarını beraat ettirirken birçoğunu 22 yıla kadar varan farklı sürelerle hapis cezalarına çarptırmıştı. 

Suudi Arabistan Yargıtayı daha sonra Muhammed El-Hudari'nin cezasını 6 yıla düşürmüş ve bunun 3 yıllık süresinin infazını durdurmuştu.

Hudari, 20 yıl kadarlık bir süre Hamas ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin takibini yapıyordu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar