HAMAS HEYETİ ŞAM'A GİDECEK

Suriye basını, Şam’ın önümüzdeki günlerde aralarında Hamas’ın da bulunduğu Filistinli direniş gruplarının temsilcilerine ev sahipliği yapacağını bildirdi. 

Görüntülenme: 497 Tarih: 14 Ekim 2022 15:43
HAMAS HEYETİ ŞAM'A GİDECEK

Suriye’de yayımlanan el-Vatan gazetesi, konuyla ilgili haberinde Suriye liderliğinin yakın zamanda aralarında Hamas’ın da bulunduğu bazı Filistinli direniş gruplarının temsilcilerini kabul edeceğini bildirdi.

El- Vatan gazetesi haberinde Suriye liderliği tarafından kabul edilecek Hamas heyetinde ‘İhvancıların’ değil, ‘direnişçilerin’ bulunacağını vurguladı.

El Vatan gazetesi haberinde ayrıca Hamas heyetinin Filistin Kurtuluş Örgütü ile uzlaşma konusunu ele almak üzere Cezayir’e yaptığı bir haftalık ziyaretin ardından Şam’a geleceğini bildirdi.

Filistin Halk Mücadele Cephesi Genel Sekreteri Halid Abdulmecid el-Vatan’a yaptığı açıklamada Hamas heyetinin halen Cezayir’de bulunduğunu belirterek Hamas heyetinin Cezayir ziyaretinin 13 Ekim’de sona ereceğini ve Şam ziyaretinin tarihinin de bundan sonra belli olacağını söyledi.

Hamas, geçtiğimiz ay Suriye ile ilişkilerini yeniden başlatma kararı almış; geçtiğimiz hafta da Halil Hayya başkanlığındaki bir Hamas heyetinin Suriye’yi ziyaret edeceği bildirilmişti.

YDH

Yorumlar