LÜBNAN PARLAMENTOSU BAŞKAN YARDIMCISI İLYAS BOUSAB'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Lübnan Parlamentosu Başkan Yardımcısı İlyas Bousab Çarşamba gecesi yaptığı açıklamada, Lübnan ile İsrail arasındaki deniz sınırına ilişkin anlaşmanın Tel Aviv ile ilişkilerin normalleşmesi anlamına gelmediğini duyurdu. 

Görüntülenme: 570 Tarih: 13 Ekim 2022 19:50
LÜBNAN PARLAMENTOSU BAŞKAN YARDIMCISI İLYAS BOUSAB'TAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İRNA'ya göre Bousab, "Elde edilen bir başarıdır, ancak İsrail ile deniz sınırını belirleme anlaşması, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi anlamına gelmez.'' dedi.

Çarşamba günü, Siyonist rejimin güvenlik kabinesi, bu rejimin geçici başbakanının da katılımıyla, işgal altındaki Filistin ile Lübnan arasındaki deniz sınırının çizilmesine ilişkin taslak anlaşmayı onayladı.

Lübnan Ulusal Özgür Hareketi lideri Cibran Bassil daha önce Lübnan "LBC" televizyon kanalına verdiği röportajda, "Lübnan deniz sınırlarının çizilmesi konusundaki taleplerini yerine getirdi" dedi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, geçen yıl yaptığı açıklamada, İsrail'le deniz sınırındaki münhasır ekonomik bölge anlaşmazlığını çözmek için yürütülen müzakerelerde ülkenin tüm haklarını güvence altına alacak şekilde çalıştıklarını açıklamıştı. 

parstoday

Yorumlar