HAMAS HEYETİ CEZAYİR'DE

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye başkanlığındaki Hamas heyeti Cezayir'in ev sahipliğinde düzenlenecek Filistin ulusal diyalog görüşmelerine katılmak amacıyla dün (10 Ekim Pazartesi) akşam saatlerinde Cezayir'e ulaştı. İslami Cihad Hareketi'nin heyeti de dün gündüz saatlerinde Cezayir'e ulaşmıştı.  

Görüntülenme: 579 Tarih: 11 Ekim 2022 21:13
HAMAS HEYETİ CEZAYİR'DE

Filistin'de bir iç uzlaşma ve ulusal birlik sağlanması için Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un çağrısıyla düzenlenecek diyalog görüşmelerinin başlatılması için son aşamaya gelindi. 

İslami Cihad Hareketi'nin Siyasi Birim üyesi Enver Ebu Taha hareketin ileri gelenlerinden bir heyetin Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'un davetiyle dün Cezayir'e ulaştığını açıklamıştı. Ebu Taha yaptığı açıklamada İslami Cihad'ın Filistin'de safların birleştirilmesi, vatan için çalışan tüm kesimler arasında siyasi uzlaşma sağlanması ve Filistin'in ulusal projesinin belirlenmesi için yapılan tüm çağrılara olumlu yaklaştığını dile getirmişti. 

İslami Cihad'ın heyetinden sonra dün akşam Hamas heyetinin de Cezayir'e ulaştığı haber verildi. Hamas'ın heyetinde Heniyye'nin yanı sıra Siyasi Büro üyelerinden Dr. Halil El-Hayye, Dr. Mahir Salah ve Üstat Husam Bedran'ın yer aldığı belirtildi.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar