LÜBNAN: İSRAİL'DEN İSTEDİĞİMİZİ ALDIK

Lübnan'ın parlamento başkan yardımcısı İlyas Bu Saab bugün (11 Ekim Salı) yaptığı açıklamada İsrail'le deniz sınırının çizilmesi dosyasıyla ilgili olarak istediklerini elde ettiklerini söyledi.  

Görüntülenme: 787 Tarih: 11 Ekim 2022 20:34
LÜBNAN: İSRAİL'DEN İSTEDİĞİMİZİ ALDIK

Bu Saab, bugün Amerikalı aracı Amos Hochstein'den aldığı sınırların belirlenmesiyle ilgili dosyayı Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a teslim etmesinden sonra Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Baabda Sarayı'nda düzenlediği basın toplantısında, Lübnan'ın sınırların belirlenmesi konusunda bütün haklarını aldığını ifade etti.

Bu Saab, yapılan düzenlemeye göre Lübnan'ın Kana sahasındaki bütün gaz haklarını elde ettiğini, İsrail'in Lübnan'ın hakkından değil Fransız Total şirketinden pay alacağını belirtti. Bununla bağlantılı olarak Lübnan ile Total şirketi arasında 2017 yılında bir anlaşma yapılmış olduğunu hatırlattı. 

Bu Saab, Cumhurbaşkanı Avn'ın nihai formül üzerinde gerekli istişareleri yapacağını belirtirken, onun da bu formül üzerinden meseleyi sonuca bağlaması beklentisi içinde olduğunu dile getirdi. 

Bu Saab, bu arada kendilerinin ABD ile yapacağı anlaşmanın İsrail işgal rejimiyle anlaşma anlamına gelmeyeceğini, çünkü kendilerinin İsrail işgal rejimini tanımadıklarını vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar