HİZBULLAH'TAN GASIP İSRAİL'E KARİŞ UYARISI

Lübnan ile Siyonist rejim İsrail arasında deniz sınırlarının çizilmesi konusunda ihtilaflar giderek artarken, Hizbullah hareketi bu rejimi Kariş sahasında herhangi bir petrol ve gaz çıkarma konusunda uyardı. 

Görüntülenme: 703 Tarih: 09 Ekim 2022 03:48
HİZBULLAH'TAN GASIP İSRAİL'E KARİŞ UYARISI

El-Arabi El'Cedid web sitesine göre, Hizbullah'ın parlamentodaki el'Vefa el'Mukaveme fraksiyonu üyesi Hüseyin Ceşi, dün yaptığı açıklamada, 'işgal rejimi İsrail, tartışmalı alanda petrol ve gaz çıkarmaya yönelirse, bu hareketin ayrıca askeri seçeneğini dikkate almalıdır.'' dedi. 

Ceşi, "Deniz sınırlarının çizilmesi konusunda bir anlaşmaya varılmazsa, düşman İsrail'in sahadan petrol ve gaz çıkarma şansı yoktur ve bu alanda çıkarmanın tek yolu, Lübnan ile bir anlaşmaya varmaktır" dedi. 

Direniş fraksiyonunun üyesi, işgalci rejimin tartışmalı bölgelerden petrol çıkarabilmesi konusunda Lübnan'ın asla zayıf ve aciz olmadığını ve Siyonist düşman ve ABD'nin isterse bunu deneyebileceklerini de sözlerine ekledi.

Ceşi, Lübnan ordusunun, milletinin ve direnişinin anlaşma konusunda ciddi olduğunu ve savaş aramadıklarını ancak ulusal hak ve taleplerinden kesinlikle geri adım atmayacaklarını söyledi. 

Axios haber sitesi Perşembe günü, üç İsrailli yetkiliye atıfta bulunarak, Lübnan'ın talep ettiği taslak anlaşmadaki en önemli değişikliğin deniz yollarının uluslararası sınırlar olarak tanınması olduğunu bildirdi.

Siyonist yetkililer, bu hattın İsrail için temel güvenlik avantajı olduğunu ve bu hattın istikrara kavuşturulmasının güvenlik açısından çok önemli olduğunu iddia ediyor.

Parstoday

Yorumlar