HAMAS RAMALLAH ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) El-Celezun Mülteci Kampı ahalisinden Basil Basbus ile Halid Anber Ed-Debbas isimli gençlerin bugün (3 Ekim Pazartesi) sabah şehit edilmesi münasebetiyle bir taziye mesajı yayınlayarak işgalcilerin bu cinayetlerinin cezasız kalmayacağını duyurdu.  

Görüntülenme: 611 Tarih: 03 Ekim 2022 02:34
HAMAS RAMALLAH ŞEHİTLERİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

Hamas açıklamasında işgal güçlerinin bu cinayetlerinin, Batı Şeria'da ve Kudüs'te artan eylemler ve yükselen direniş karşısında sıkışmasının ve acziyetinin bir göstergesi olduğunu dile getirdi. 

Hamas, bugün gerçekleştirilen iki cinayetin, Filistin halkına yönelik diğer ihlallerden, işlenen suçlardan, tutuklamalardan, yerleşim faaliyetlerinin artırılmasından, Kudüs ve Mescidi Aksa'ya yönelik yahudileştirmenin hızlandırılmasından ayrı ele alınamayacağını dile getirdi. 

Hamas işgal rejiminin bütün bu ihlalleri ve suçları sürdürmesinin Filistin tarafında da safların birleştirilmesini ve işgal rejiminin ihlallerine, Filistin vatanını hedef alan planlarına karşı durulması için kapsamlı bir direnişin daha etkili hale getirilmesini zorunlu kıldığını vurguladı. 

İşgal güçleri bugün sabah Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin kuzeyindeki El-Celezun Mülteci Kampı yakınında Filistinli üç gencin bulunduğu bir araca silahla saldırarak El-Celezun ahalisinden Basil Basbus ile Halid Anber Ed-Debbas isimli gençlerin şehit olmasına, Birzeit ahalisinden olan Selamet Refet isimli gencin de yaralanmasına sebep olmuşlardı. 

İki gencin şehit edilmesi üzerine El-Celezun Mülteci Kampı'nda genel grev ilan edildi. Dükkanlar kepenk kapattı ve okullarda eğitime ara verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar