KASSAM TUGAYLARI'NIN UNUTULMAZ EYLEMLERİ

Her yıl 1 Ekim gelince İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın geçmişte aynı gün gerçekleştirdiği unutulmaz eylemler hatırlanıyor. 

Görüntülenme: 733 Tarih: 02 Ekim 2022 04:30
KASSAM TUGAYLARI'NIN UNUTULMAZ EYLEMLERİ

1 Ekim 1993’te Kudüs’ün İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın eylemiyle randevusu vardı. El-Kassam Tugayları, Kudüs’ün güneyindeki Ramat Rachel Yahudi Yerleşkesi’nde el yapımı patlayıcı patlattı. Eylemde bir yerleşimci ölürken 4 yerleşimci de yaralandı. Söz konusu eylem El-Kassam Tugayları mühendisi şehit Yahya Ayyaş’ın planladığı ilk eylemlerdendi.
 

Ramat Rachel Yahudi Yerleşkesi, Kudüs’ün güneydoğusunda yer alan Sur Bahir beldesine ait arazilerin yüzlerce dönümünü gasp ederken, işgal rejimi yerleşkeyi genişletmeye çalışıyor.
 

El-Kassam Tugayları mücahitleri 1 Ekim 2000’de Nablus’taki Yusuf’un Kabri bölgesinde yeni bir kahramanca eyleme daha imza attılar. Nablus’un doğusunda El-Kassam Tugayları’nın pususuna düşen işgal askerlerinden biri hayatını kaybetti.
 

1 Ekim 2015’te ise El-Kassam Tugayları’nın Nablus’un doğusundaki Itamar Yahudi Yerleşkesi yakınlarında gerçekleştirdiği eylem Kudüs İntifadası’nın fitilini ateşledi.
 

El-Kassam Tugayları mücahitleri, Itamar Yahudi yerleşkesi yakınlarında bir araca kurşun yağdırdı. Saldırıda iki yerleşimci ölürken dört yerleşimci de yaralandı. Eylemi gerçekleştiren direnişçiler olay yerinden uzaklaşmayı başardı.
 

Itamar eylemi, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri baskınlara ve Devabişe ailesini yakarak katletmelerine misilleme olarak gerçekleştirilmişti. Eyleme mücahitlerden Rağıb Ahmed Alyevi, şehit Bessam Es-Sayih, Yahya Hac Ahmed, Semir Musa, Kerem Rızk ve Ziyad Ömer katılmıştı.
 

Itamar eyleminde iki gün sonra da şehadet eylemcisi Mühenned El-Halebi, Kudüs’ün Eski Belde semtinde Yahudi yerleşimcilerin yüreklerine korku saldı ve iki yerleşimciyi öldürürken beşini de yaraladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar