SALİH EL ARURİ'DEN İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Yardımcısı Salih El-Aruri, Mescid-i Aksa’ya yönelik büyük bir saldırı olduğunu belirterek, işgalcilerin daha da ileri gitmemeleri için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi. 

Görüntülenme: 542 Tarih: 30 Eylul 2022 20:56
SALİH EL ARURİ'DEN İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Batı Şeria’nın kaynadığını ve direniş eylemlerinde artış gözlemlendiğini söyleyen El-Aruri, dün akşam (29 Eylül Perşembe) El-Aksa televizyonunda yaptığı açıklamada, Siyonistlerin Mescid-i Aksa’nın dünyanın her yanındaki Müslümanları ilgilendirdiğini anlamalarının büyük oranda caydırıcı olacağına işaret etti.
 

İşgalcilerin Mescid-i Aksa’nın statüsünü değiştirmeye çalıştıklarına ve Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekan bakımından ikiye bölmek istediklerine dikkat çeken El-Aruri, direniş eylemlerinin artmasının işgalcilerin planlarını bozduğunu bildirdi.
 

Müslümanların ferdi ve toplu olarak Mescid-i Aksa’yı himayeden sorumlu olduklarını ifade eden El-Aruri,  İslam ülkeleri hükümetlerini, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı (İİT), Arap Birliği’ni ve resmi kurumları Mescid-i Aksa’yı korumak için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye davet etti.
 

Batı Şeria’da yaşanan gelişmeleri en çok işgalci düşmanın yakından gözlemlediğini belirten El-Aruri, “Direnişin her türlüsü iyi. Fakat düşmanla savaşı ancak silahlı direnişle kazanabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar