SALİH EL ARURİ'DEN BATI ŞERİA DİRENİŞİ İLE İLGİLİ KRİTİK AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, işgalcilerin Batı Şeria’da işledikleri cinayetlerin kendilerine daha çok direniş eylemi olarak döneceğini söyledi. 

Görüntülenme: 604 Tarih: 29 Eylul 2022 17:47
SALİH EL ARURİ'DEN BATI ŞERİA DİRENİŞİ İLE İLGİLİ KRİTİK AÇIKLAMA

Salih El-Aruri, dün akşam (28 Eylül Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan açıklamada, Filistin halkını korumak için Batı Şeria’daki tüm silahların işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere çevrilmesi gerektiğini belirtti.
 

Batı Şeria’da direnişçilerin yeni bir denklem oluşturduklarına dikkat çeken El-Aruri, işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik her ihlallerine bir direniş eylemiyle misilleme yapılacağını kaydetti.
 

El-Aruri, direnişin birlik ve bütünlüğünü sağlama sürecinin devam ettiğini, Batı Şeria’nın tamamını kapsayacak şekilde güçleneceğini ve işgali söküp atana kadar Filistin’in her yerinde işgalcileri vuracağını bildirdi.
 

Şehit kardeşler Ra’d ve Abdurrahman’ın babaları Fethi Hazim ile Cenin şehitlerinin ailelerini selamlayan El-Aruri, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinde görev yapan Filistinlileri de silahlarından Oslo Anlaşması’nın tozunu silmeye ve işgale karşı silahlı direnişe katılmaya davet etti.
 

İşgalcilere de seslenen El-Aruri, Filistin halkının ve direnişinin şehitlerin kanlarının ve kutsal mekanların Siyonist partilerin seçim propagandalarına malzeme olmasına izin vermeyeceğini ifade etti.
 

İşgal güçlerinin dün sabah Cenin Kampı’na düzenlediği baskın sırasında yaşanan çatışmalarda Filistinli 4 genç şehit oldu ve 44 kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar