HAMAS'TAN ŞİLİ CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Cihad Taha, Şili Cumhurbaşkanı’nın işgal ordusunun Filistinli çocukları katletmesini protesto ederek işgal rejimi büyükelçisinin güven mektubu sunmasını reddetmesini takdirle karşıladıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 578 Tarih: 16 Eylul 2022 13:24
HAMAS'TAN ŞİLİ CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR

Taha, Şili’yi ve tüm ülkeleri başta Filistin davası olmak üzere özgürlük ve insani adalet davalarına destek olmak için işgal rejimiyle ilişkilerini kesmeye davet etti.
 

Filistin davasına desteğiyle bilinen Şili Cumhurbaşkanı Gabriel Boric, İsrail'in Santiago Büyükelçisi Gil Artzyeli'nin güven mektubunu sunması için planlanan görüşmeyi İsrail askerlerinin Filistinli bir genci öldürmesi nedeniyle erteledi.
 

Şili medyasının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde, Artzyeli'nin güven mektubunu sunacağı görüşmenin ertelenmesi kararının Şili Cumhurbaşkanı’na 17 yaşında Filistinli bir gencin Batı Şeria’da işgal güçlerinin açtığı ateşle hayatını kaybettiği bilgisinin iletilmesinin ardından geldiği ifade edildi.
 

Ex-Ante haber ajansı, Şili Cumhurbaşkanı’nın kararının işgal ordusunun Batı Şeria’da gerçekleştirdiği ve bir çocuğun ölümüne yol açan baskınla bağlantılı olduğunu bildirdi.
 

Haberde, işgal rejimi büyükelçisinin güven mektubunu sunacağı görüşmenin tamamen iptal edilmediği ve Ekim’in ikinci haftasına ertelendiği, buna rağmen İsrail’in erteleme kararını diplomatik olarak protesto edebileceği belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar