HAMAS'TAN MESCİDİ AKSA UYARISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Cihad Taha, yahudi yerleşimci çetelerin Mescidi Aksa'ya yönelik geniş çaplı baskınlar ve bu kutsal mabedin saygınlığına muhalif birtakım işler yapma planları hakkında yaptığı açıklamada işgalcilerin Aksa'ya yönelik ihlalleri karşısında Filistin halkının eli kolu bağlı durmayacağını dile getirdi.  

Görüntülenme: 668 Tarih: 10 Eylul 2022 09:25
HAMAS'TAN MESCİDİ AKSA UYARISI

Cihad Taha bugün (10 Eylül Cumartesi) Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı özel açıklamada bu aşamada yapılması gerekenin güçlerin birleştirilmesi ve işgal çetelerinin planlarına hep birlikte engel olunması olduğunu vurguladı. 

Bu arada Taha, Arap toplumlarına ve bütün Müslüman halklara yönelttiği çağrıda da siyonist işgal güçlerinin ve yerleşimci çetelerin Mescidi Aksa'ya yönelik tehditleri karşısında buraya sahip çıkmak için Filistin halkının mücadelesine ve direnişine destek vermelerini istedi. 

Taha Filistin direnişinin, Mescidi Aksa'nın himaye edilmesi konusunda her yönüyle Filistin halkının yanında yer alacağını ve onun mücadelesine sahip çıkacağını ifade etti. 

Yahudi yerleşimci gruplar, 26-27 Eylül tarihlerinde İbrani yılının başlaması münasebetiyle ve ardından gelecek Keffaret Günü (Yom Kippur) ile Çardaklar Bayramı'nda Mescidi Aksa'yı kalabalık gruplarla basmayı, bu baskınlarında şofar adı verilen ve koç boynuzundan yapılan çalgılarını da Mescidi Aksa'nın içine sokarak çalmayı planladıklarını duyurmuşlardı. Yerleşimci çetelerin bu konudaki hazırlıkları Kudüs ahalisinde endişelere neden oldu ve Filistin halkının ileri gelenleri, işgalcilere böyle bir fırsat verilmemesi için dikkatli olunması gerektiği yönünde hatırlatmalarda bulundular.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar