HENİYYE VE MEŞAL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, bugün (3 Eylül Cumartesi) milletvekili Mahmud Muslih’in ailesini arayarak başsağlığı dileklerini iletti. 

Görüntülenme: 657 Tarih: 03 Eylul 2022 04:24
HENİYYE VE MEŞAL'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Hamas’ın konuyla ilgili yayınladığı bildiriye göre, Heniyye, siyaset ve direniş alanlarında ağırlığı olan İslami hareketin ilk nesil üyelerinden Şeyh Mahmud Muslih’in hayatındaki önemli anlara işaret etti.
 

Filistin halkının tarihinde dönüm noktası oluşturan ve Filistin topraklarının işgalden kurtulması için uzun süre mücadele eden Muslih’in ve arkadaşlarının yolundan yürümeye devam edeceklerini bildiren Heniyye, merhum milletvekilinin fedakarlık ve Filistin haklarını savunmada en ön safta yer alarak örnek olduğunu söyledi.
 

Hamas Hareketi’nin Filistin dışındaki lideri Halid Meşal de Perşembe akşamı Ramallah’ta hayata gözlerini yuman Şeyh Mahmud Muslih’in ailesini telefonla arayarak Filistinli milletvekilinin vefatı dolayısıyla taziyede bulundu.
 

Muslih’in oğulları Muhammed ve Mühtedi’yle görüşen Meşal, merhum milletvekilinin çalıştığı her alanda örnek bir insan olduğunu ve gece gündüz durup dinlenmeden çalıştığını ifade etti.
 

Meşal, Muslih’in vefatıyla Filistin’in önemli bir değerini kaybettiğini fakat oğullarının ve öğrencilerinin onun yolundan yürümeye devam edeceklerini belirtti.
 

Önceki gün geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Filistinli milletvekili Şeyh Mahmud Muslih, dün Ramallah kentinde düzenlenen ve çok sayıda kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar