FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE HAZIRLANIYOR

Esirler İletişim Bürosu'nun yaptığı açıklamaya göre işgal zindanlarındaki Filistinli esirler ile işgal rejiminin cezaevleri yönetimi yetkilileri arasında Hedarim Hapishanesi'nde yapılan diyalog görüşmelerinden bir sonuç çıkmadı.  

Görüntülenme: 582 Tarih: 30 Ağustos 2022 01:59
FİLİSTİNLİ ESİRLER AÇLIK GREVİNE HAZIRLANIYOR

Esirler İletişim Ofisi'nin bugün (29 Ağustos Pazartesi) akşam saatlerinde yaptığı açıklamaya göre esirler yarın bütün koğuşları kapatarak açlık grevine hazırlanma kararı verdi. 

Bu arada Esirler Kulübü de, işgal rejiminin cezaevleri yönetiminin esirlerin talepleri konusundaki tavrında bir değişiklik olmadığını dile getirdi. Cezaevleri yönetiminin uygulamalarında inatçı tutumunu sürdürdüğü, geçtiğimiz Mart ayında kabul edilen uzlaşma şartlarına riayet etmeye de yanaşmadığı belirtildi. O yüzden şu ana kadar ciddi anlamda bir görüşme sağlanamadığı ifade edildi. 

Bugün erken saatlerde işgal güçlerinin cezaevleri özel birlikleri arama yapma iddiasıyla Mecdo Hapishanesi'nde 2 nolu bölümde iki koğuşu basmıştı. Esirler Kulübü işgal birliklerinin koğuşları bastıktan sonra esirlere saldırdıklarını ve arama yaptıklarını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar