HAMAS LİDERLERİNDEN AKTİVİST FAZİ' SAVAFİTA ESİR ALINDI

İşgal yönetimi bugün (28 Ağustos Pazar) İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Fazi’ Savafita’ya 6 ay, aktivist ve eski esir Nadir Savafita’ya ise 4 ay idari hapis cezası verdi. 

Görüntülenme: 611 Tarih: 29 Ağustos 2022 00:51
HAMAS LİDERLERİNDEN AKTİVİST FAZİ' SAVAFİTA ESİR ALINDI

İşgal güçleri Fazi’ Savafita ve Nadir Savafita’yı birkaç gün önce Tubas vilayetindeki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına almıştı.

İşgal güçlerinin Fazi’ Savafita’yı geçen yıl da bir süre idari hapis cezasıyla esir tuttuğu ve Hamas liderinin işgal zindanlarında esir olarak geçirdiği toplam sürenin 15 yılı aştığı kaydedildi.

Hamas’ın Batı Şeria’daki liderlerinden Fazi’ Savafita’nın evli ve dört çocuk babası olduğu, Tubas vilayetinde toplumun önde gelen şahsiyetlerinden sayıldığı, işgal yönetimi tarafından keyfi olarak verilen idari hapis cezalarıyla uzun süre esir tutulduğu, kardeşi Asım’ın işgal güçlerince 2002 yılında şehit edildiği belirtildi.

İşgal rejimi mahkemesi, aktivist Nadir Savafita’ya da herhangi bir suçlama yöneltmeden 4 ay idari hapis cezası verdi.

Bu arada, Hamas Hareketi, işgal rejiminin Filistinli liderlere ve aktivistlere verdiği idari hapis cezalarının işgalcilerin Filistin halkıyla mücadelede başarısız olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Fazi’ Savafita ve Nadir Savafita’ya verilen idari hapis cezalarının onların iradesini zayıflatamayacağını ve Filistin halkının işgale karşı direniş azmini kıramayacağını söyledi.


Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar