KORSAN İSRAİL'İN YENİLMEZLİK EFSANESİ PARAMPARÇA OLDU

Filistin İslami Cihad hareketi liderlerinden Ahmed el-Mudellel, İslami Cihad füzelerinin son Gazze savaşı sırasında İsrail'in yenilmezlik efsanesini paramparça ettiğini belirtti. Hareketin genel sekreteri Ziyad Nehale ise, Siyonist rejimle yapılan ateşkesin Basim es-Saadi ve Halil Avavde'nin serbest bırakılması şartına bağlandığını söyledi. 

Görüntülenme: 655 Tarih: 25 Ağustos 2022 09:19
KORSAN İSRAİL'İN YENİLMEZLİK EFSANESİ PARAMPARÇA OLDU

Filistin İslami Cihad hareketi liderlerinden Ahmed el-Mudellel dün yaptığı açıklamada, kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik son İsrail askeri saldırısına misilleme olarak, Kudüs Tugayları'nın fırlattığı füzelerin İsrail'de kayda değer bir şok yarattığını ve direniş cephesinin yenilmeyeceğini gösterdiğini belirtti.

Mudellel ayrıca, Gazze Şeridi'ne yönelik baskıcı ve acımasız kuşatmayı sona erdirmek için ulusal dayanışma ve sebatın önemini vurguladı.

Siyonistlerin işgal altındaki Mescid-i Aksa'ya saygısızlık etmeye, kutsal alanının altında kazılar yapmaya ve ibadet eden Filistinlilere baskı yapmaya devam ettiğini vurgulayan Mudellel, direniş cephesinin İsrail işgaline karşı mücadeleye devam edeceğini kaydetti. Filistinlilerin ise mücadeleyi benimsediğini ekledi

İsrail rejimi, 5 Ağustos'ta kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde yeni bir katliam gerçekleştirerek, Filistin İslami Cihad hareketinin üst düzey komutanlarından Taysir el-Cabari ve Halid Mansur da dahil olmak üzere yaklaşık 50 kişiyi şehid etmişti.

Siyonist hava saldırıları sonrası Kudüs Tugayları işgal altındaki bölgelere yüzlerce roketle karşılık verdi. Direniş grubunun misillemesi, Tel Aviv'i Mısır aracılığıyla 7 Ağustos'ta yürürlüğe giren ateşkesi kabul etmeye zorladı.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehhale ise, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne üç gün boyunca düzenlediği saldırıların ardından varılan ateşkes anlaşmasına dair açıklamalarda bulundu.

Nehhale Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, "Elli sekiz Siyonist yerleşim yeri aynı anda Kudüs Tugayları'nın roket atışları altına alındı" dedi.

"İşgalciler bize herhangi bir şartı dayatamadılar” diye konuşan Nehhale, ateşkesi ise İsrail rejimi tarafından gözaltına alınan iki tutuklu, Basim es-Saadi ve Halil Avavde'nin serbest bırakılması şartına bağladıklarını belirtti.

Kudüs Haber Ajansı - KHA

Yorumlar