YEMEN HALKINDAN FİLİSTİN'E DESTEK

Yemen halkı, Cuma namazının ardından Hudeyde eyaletinin çeşitli şehirlerinde Gazze halkına destek için mitingler düzenledi. 

Görüntülenme: 669 Tarih: 13 Ağustos 2022 22:31
YEMEN HALKINDAN FİLİSTİN'E DESTEK

5 Ağustos tarihinde ırkçı rejim İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nde 45 Filistinlinin şehit olması, 360 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırı düzenledi. 

Bu canice saldırılara tepki olarak Filistin direniş grupları, işgal altındaki topraklardaki Siyonist şehir ve kasabaları, özellikle Tel Aviv ve Ben Gurion Havalimanı'nı yüzlerce roketle hedef aldı.

Son olarak Siyonist rejim ile İslami Cihad hareketi arasındaki ateşkes anlaşması Mısır'ın arabuluculuğunda Pazartesi sabahı yürürlüğe girdi.

Yemenli protestocular son zamanlarda Siyonistlerin Gazze'deki saldırganlığını ve direniş liderlerinin hedef almasını ve Mescid-i Aksa'ya tekrar tekrar yapılan saldırıları kınadılar. 

Protesto yürüyüşüne katılanlar, Yemen halkının İslam ümmetinin meselelerine bağlı olduğunu ve bunların başında Filistin meselesinin geldiğini, Siyonistlere ve onların tehditlerine karşı cihat ve direniş ekseninde yer aldığını vurguladılar. 

Mitingin sonunda katılımcılar, Yemen silahlı kuvvetlerinin düşmana karşı hazır ve caydırıcılığını övdüler.

parstoday

Yorumlar