ÜRDÜN KUDÜS ŞÖLENİNE ENGEL OLDU

Ürdün'ün başkenti Amman'ın valiliği, Ürdün'de Müslüman Kardeşler cemaatinin ve İslami Çalışma Cephesi Partisi'nin birlikte yarın (12 Ağustos Cuma) "Ey Kudüs! Biz geliyoruz!" başlığıyla düzenlemeyi planladığı şölene engel çıkardı.  

Görüntülenme: 677 Tarih: 12 Ağustos 2022 19:07
ÜRDÜN KUDÜS ŞÖLENİNE ENGEL OLDU

Kudüs'le ilgili şöleni organize edenler Quds Press haber ajansına yaptıkları açıklamada, engel kararının çok ani bir şekilde verildiğini, kendilerini sarstığını, tüm hazırlıkların yapılmasından sonra son saatlerde verildiğini dile getirdiler. 

Şölene Ürdün Parlamentosu üyelerinden ve ulusal liderlerden birçok önemli şahsiyet davet edilmişti ve Ürdün halkının Filistin davasının yanında durduğunu, Mescidi Aksa'ya sahip çıkmaya devam ettiğini göstermeyi amaçlıyordu. 

Bu arada Kudüs'teki İslami vakıflara sahip çıkma sorumluluğunun Ürdün Vakıflar Bakanlığı'nda olduğu, siyonist işgal rejiminin buraları işgal etmesinden önce buraların gözetiminin Ürdün yönetiminde olduğu hatırlatıldı. 

Mart 2013'te de Ürdün Kralı Abdullah ile Filistin Başkanı Mahmud Abbas, Ürdün'e Kudüs'ün ve mukaddes mekanların korunması yetki ve sorumluluğunu veren bir anlaşma imzalamıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar