EMİR ABDULLAHİYAN İSLAMİ CİHAD LİDERİ ZİYAD ENNEHALE İLE GÖRÜŞTÜ

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehale ile görüştü. 

Görüntülenme: 862 Tarih: 03 Ağustos 2022 15:15
EMİR ABDULLAHİYAN İSLAMİ CİHAD LİDERİ ZİYAD ENNEHALE İLE GÖRÜŞTÜ

Görüşmede Emir Abdullahiyan, İran’ın Filistin davasını ve masum Filistin halkının Siyonist apartheid rejiminin saldırganlığına ve yayılmacı politikasına karşı direnişini destekleme konusundaki istikrarlı politikalarının devam ettiğini vurguladı.

Siyonist Rejim ve ABD'nin direnişe karşı hezimete uğradığını belirten Emir Abdullahiyan, bunun Filistinliler için yeni koşullar yarattığını kaydetti.

Emir Abdullahiyan, İslam ülkeleri arasındaki yakınlaşmanın güçlendirilmesiyle düşmanların Kudüs davasını zayıflatma çabasının başarısız olmasını umduğunu söyledi.

Emir Abdullahiyan, bölge ve Filistin'deki İslami direnişin, bölge halklarını ve Filistin'in vazgeçilmez haklarını kararlılıkla savunacağına inandıklarını dile getirdi.

Nehale, Filistin halkını savunmak ve işgalcileri Filistin topraklarından atmak için direnişi tek seçenek olarak gördüklerini söyledi.

Ziyad Nehale ayrıca, Siyonist rejimin uzlaşma sürecinde tüm yükümlülüklerini ve anlaşmalarını ihlal ettiğine işaret ederek, Filistin halkının hakları için tek seçeneğin ve işgalcilerin Filistin topraklarından kovulmasının tek yolunun direniş olduğunu niteledi ve bu yolun devam ettiğini vurguladı.

İslami Cihad Genel Sekreteri Filistin'deki son gelişmeler hakkında bir rapor sundu, Filistin halkının ve Direnişin güçlendirilmesi  için gerekli olan Filistinli grupların birliği ve uyumu çağrısında bulundu.

İran’ın, Suriye'nin ve Lübnan Direnişi'nin İslami Direniş Cephesi'ni desteklemedeki önemli rolünü ve konumunu vurguladı ve İran İslam Cumhuriyeti halkının, liderliğinin ve hükümetinin desteğini övdü ve teşekkürlerini iletti.

rasthaber

Yorumlar