SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN YENİ HİCRİ YIL MESAJI

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri Abdülmelik Husi, yayınladığı bildiride, Yemen milletinin ve İslam ümmetinin hicri yeni yılını kutladı. 

Görüntülenme: 979 Tarih: 31 Temmuz 2022 23:52
SEYYİD ABDULMELİK EL HUSİ'DEN YENİ HİCRİ YIL MESAJI

Seyyid Abdülmelik Husi aynı zamanda, Hizbullah'ı ve Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ı bu hareketin kuruluşunun 40. yıl dönümü münasebetiyle tebrik etti.

Seyyid Abdülmelik Husi şunları söyledi:

'Yemen'in aziz halkı ve Filistin, Irak, Suriye, İran ve Hizbullah'taki ümmetin hür insanları, Allah'a tevekkül etmenin, O'na güvenmenin ve güzel bir akıbetin meyvelerinin en güzel örneğini sundular.'

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri yayınladığı bildiride şu ifadelerde bulundu: 'İslam ümmetinin tarihi, Müslümanların o dönemde milletler arasında en yüksek konuma ulaştığı hicreti nebeviyeye dayanmaktadır. Hicreti nebeviye İslam ümmetine insan medeniyetinin doğru bir örneğini sunmuştur.

İslam ümmeti, hicretten ders alarak, kâfir ve münafık düşmanlarının tüm çabalarıyla mücadele edebilirler. Münafıklar, milleti tam olarak bağımlı hale getirmeye çalışıyorlar ve bu bağlamda İsrail ile normalleşme konusunu gündeme getirmektedirler.

Münafıklar, ümmetin Mekke ve Medine'deki ve Beytül Haram'daki kutsallarını ve Arafat'taki hac ibadetlerini ihlal ettiler. Mescid-i Aksa'ya ve Filistin milletine yaptıkları gibi Müslümanları da kutsallarına ve şereflerine yapılan saygısızlığı kabul etmeye zorlamaya çalışıyorlar.

Kutsallara yapılan saygısızlık, düşmanların İslam ümmetinin evlatlarına yönelik çabalarına karşı ciddi adımlar atmanın önemini göstermektedir. Düşmanların çabalarıyla mücadele etmek, ümmetin onuru, dini, dünyası, özgürlüğü ve haysiyeti için temel ve dini bir taahhüttür

Yemen'in aziz halkı ve Filistin, Irak, Suriye, İran ve Hizbullah'taki ümmetin hür insanları, Allah'a tevekkül, O'na güven ve güzel bir akıbetin meyvelerinin en güzel örneğini sunmuşlardır.'

rasthaber

Yorumlar