YEMEN'DEN LÜBNAN'A KADAR DİRENİŞ CEPHESİ KOORDİNASYON HALİNDE

Yemen'in Suriye Büyükelçisi, Lübnan'da İslami direnişin kuruluşunun ve Siyonist rejime karşı kazandığı büyük zaferin 40. yıl dönümünü kutladı. 

Görüntülenme: 683 Tarih: 30 Temmuz 2022 09:46
YEMEN'DEN LÜBNAN'A KADAR DİRENİŞ CEPHESİ KOORDİNASYON HALİNDE

Yemen'in Suriye Büyükelçisi Abdullah Ali Sabri, Lübnan İslami Direnişi'nin kuruluşunun ve Siyonist rejime karşı kazandığı zaferlerin 40. yıl dönümünü kutlarken, bu direnişin milleti gururlandırdığını vurguladı.

Al-Manar'a verdiği röportajda Sabri, Güney Lübnan'ın kurtuluşundan bu yana ümmetin zaferler çağına girdiğini ve direnişin ümmeti gururlandırdığını söyledi.

‘Hizbullah ve bu hareketin Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, tüm özgür Yemenlilerin kalbinde büyük bir yere sahipler ve Yemen meselesine yardım ettiler ve Yemen milletinin hakkını her şeyden çok savundular’ ifadelerini kullandı.

Yemen'in Suriye büyükelçisi, Hizbullah'ın Yemen'e yönelik bu net duruşu nedeniyle çok baskı altında olduğunu ancak yine de çekinmediğini ve görmezden gelmediğini söyledi.

Yemen'e siyasi ve medya desteğini vurgulayan Sabri, şunları kaydetti:

‘Bu sadece Hizbullah'tan değil, İran İslam Cumhuriyeti'nden Filistinli gruplara ve Suriye Arap Cumhuriyeti, Irak ‘a kadar direniş ekseninin her kolu tarafından desteklendi’ ifadelerini kullandı.

Yemen'in Suriye Büyükelçisi Direniş Ekseni arasındaki koordinasyona değinerek şunları söyledi:

 Seyyid Hasan Nasrallah, Filistin'deki kutsal yerleri ve Mescid-i Aksa'yı hedef almanın bölgesel bir savaş anlamına geldiğini duyurduğunda, Seyyid Abdül Malik Bedreddin el-Husi hemen cevap verdi ve Yemen'in bu denklemin bir parçası olmaya hazır olduğunu söyledi. Bu koordinasyonun çok kapsamlı hale geldiği ve Direniş Ekseninin bir birim ve ayrılmaz bir bileşen olduğu anlamına gelir.

rasthaber

Yorumlar