HAMAS'TAN FİLİSTİN GÜVENLİK KURUMLARINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 855 Tarih: 30 Temmuz 2022 21:44
HAMAS'TAN FİLİSTİN GÜVENLİK KURUMLARINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdüllatif El-Kanu' dün gece (28 Temmuz Perşembe) Nablus'un güneyindeki Huvvare askeri kontrol noktasında İsrail işgal güçlerine ateş eden polis Mahmud Halid Huceyr'in eylemini takdir ettiğini dile getirerek, "Bu, Filistin halkının ve direnişinin işgale ve yerleşimcilere karşı durma konusundaki beklentileriyle tam uyumlu cesaretli ve kahramanca bir eylemdir." dedi. 

El-Kanu' bugün kişisel twitter hesabından yayınladığı mesajında; "İşgalin Filistinli halkımıza yönelik suçlarının artışa geçtiği bu süreçte Filistin'in Batı Şeria'daki tüm güvenlik organlarını ve polis teşkilatlarını devrimci Mahmud Halid Huceyr'in izinden gitmeye, halkımızı, yurdumuzu ve mukaddesatımızı savunmak için işgal güçlerine ve onun yerleşimcilerine karşı savaşmaya davet ediyoruz." ifadesine yer verdi. 

El-Kanu' güvenlik organlarını aynı zamanda suçlu siyonist düşmanla güvenlik işbirliğinin talimatlarına uymayı da reddetmeye çağırdı. 

Yerel kaynaklar, dün gece geç saatlerde Huvvare askeri kontrol noktasında işgalcilere ateş eden kişinin polis teşkilatında görevli bir eleman olduğunu ortaya çıkarmıştı. 

İşgalcilere ateş eden polis Mahmud Halid, işgal güçlerinin ateş etmeleri sonucu boynundan ağır yaralanmış ve tedavi için Filistin ambulanslarıyla 1948 Bölgesi'nde bulunan bir hastaneye nakledilmişti. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar