ÜRDÜN KRALI ABDULLAH LAPİD İLE SÜRPRİZ BİR GÖRÜŞME YAPTI

Ürdün Kralı II. Abdullah bugün (27 Temmuz Çarşamba) Ürdün'ün başkenti Amman'da El-Huseyniyye Sarayı'nda İsrail işgal rejiminin başbakanı Yair Lapid'le bir araya geldi. Görüşmenin önceden duyurulmamış olduğuna dikkat çekildi.  

Görüntülenme: 1015 Tarih: 27 Temmuz 2022 07:28
ÜRDÜN KRALI ABDULLAH LAPİD İLE SÜRPRİZ BİR GÖRÜŞME YAPTI

Ürdün medyasının gelişmeyle ilgili haberlerinde, Ürdün Kralı'nın görüşmede, iki devletli çözüm prensibi üzere kalıcı, kapsamlı ve adaletli bir çözüm gerçekleştirilebilmesi için siyasi ufkun oluşturulmasının zorunlu olduğunu, güvenlik ve istikrarın güçlendirilmesi, bölgesel gelişimin sağlanması için Filistinlilerin buranın bir parçası olması gerektiğini vurguladığı belirtildi. 

Haberlerde, Ürdün Kralı'nın gelecek dönemde geniş, kapsamlı bir yumuşamanın korunabilmesi, Kudüs'te ve burada Müslümanlara ve hıristiyanlara ait kutsal mekanlarda tarihi ve yasal duruma saygı duyulması gerektiği hatırlatmasında bulunduğu belirtildi. 

Diğer yandan Lapid'in ofisinden yapılan açıklamada işgal rejimi başbakanının Amman'a Ürdün Kralı'nın davetiyle ziyarette bulunduğu, ikili görüşmenin sıcak geçtiği ve uzun süreli olduğu ifade edildi. 

Lapid'in ofisinden yapılan açıklamada ikili görüşmede Ürdün ile işgal rejimi işbirliğiyle hayata geçirilecek birtakım projeler üzerinde de durulduğu, bunların içinde güneş enerjisi tesislerinden, su arıtma tesislerine, Eylat Körfezi'yle ilgili turistik tesislerden gıda, tarım ve ulaşım ile ilgili projelere kadar çok farklı alanlara yönelik ortak projelerin yer aldığı belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar