ABDULLAHİYAN: BÖLGEDE SİYONİSTLERİN VARLIĞI İSTİKRARSIZLIĞA NEDEN OLUYOR

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah Bin Zayed Al Nahyan ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgede Siyonistlerin varlığının istikrarsızlığa ve güvensizliğe neden olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 799 Tarih: 27 Temmuz 2022 12:34
ABDULLAHİYAN: BÖLGEDE SİYONİSTLERİN VARLIĞI İSTİKRARSIZLIĞA NEDEN OLUYOR

İran dışişleri bakanı, telefon görüşmesinde, Kudüs'ün işgal rejiminin bölgedeki varlığını bölgedeki istikrarsızlık ve güvensizlik nedeni olarak değerlendirdi ve Siyonist rejimin Cidde'deki son toplantıyı krize çevirmeye çalıştığını, ancak bölgedeki katılımcı ülkelerin temkinli  olmaları sayesinde siyonist rejimin şom oyununun bozulduğunu, zira bölge ülkelerinin de, bölgesel işbirliği, ilerleme ve güvenlik konularına vurgu yaptıklarını söyledi. 

Emir Abdullahiyan,  yaptırımların kaldırılmasıyla ilgili müzakerelere de atıfta bulunarak, ''Avrupa Birliği müzakerelerin sonuçlandırılması için çabalarını sürdürüyor,  iyi ve istikrarlı bir sonuca ulaşma konusunda ciddiyiz.'' dedi.

Bu telefon görüşmesinde, BAE Dışişleri Bakanı da,  iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesindeki ortak çıkarlarına atıfta bulunarak, ''Siyasi temsil seviyesinin iyileştirilmesini, iki komşu ülke arasındaki ilişkilerin genişletilmesinin önemi ve iki kardeş milletin arzuları ve iki ülkenin üst düzey yetkililerinin bu amaca olan ilgisi çerçevesinde" değerlendirdi.

Abdullah bin Zayed el Nahyan, "İki ülke arasındaki ilişkilerin sıcaklığını yeniden tesis etmekle kalmayıp, özellikle bölgede çevre ve iklim sorunu başta olmak üzere bir çok sorunun yaşandığı bir ortamda ilişkilere yeni ufuklar açacağımızdan hiç şüphemiz yok.'' dedi.

BAE Dışişleri Bakanı, ayrıca  iki ülkenin ilişkileri ve işbirliklerini geliştirmek için çok büyük potansiyel imkanlarının olduğunu belirterek, bu imkanlardan yararlanmak için   yetkililerin, iş insanlarının  ve uzmanların karşılıklı ziyaretlerinin bu konuda büyük etkisi olacağına dikkat çekti.

parstoday

Yorumlar