RUSYA'NIN ATACAĞI ADIMLAR SİYONİST İSRAİL'İ KORKUTUYOR

İsrail medyasına göre Siyonist rejim, Moskova'nın Yahudi Ajansı'nın Rusya'daki çalışmalarını askıya almasından ve işgal altındaki topraklara göçü sona erdirmesinden korkuyor. Öte yandan Kremlin, “Rusya Adalet Bakanlığının, İsrail Yahudi Ajansı'nın ülkedeki temsilciliğini tasfiye etme talebi” hakkında açıklama yaptı. 

Görüntülenme: 930 Tarih: 23 Temmuz 2022 07:41
RUSYA'NIN ATACAĞI ADIMLAR SİYONİST İSRAİL'İ KORKUTUYOR

İsrail basını “Wallah!” Çarşamba günü, Tel Aviv rejiminin Moskova Büyükelçisinin, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ile görüştüğünü ve Rusya Adalet Bakanlığı’nın Yahudi Ajansı’na yönelik soruşturmasını masaya yatırdığını bildirdi. Haberde, Rus diplomatın, soruşturmanın işgale karşı siyasi bir hareket olmadığını belirttiği vurgulandı.

Gazete, Siyonist yetkililerin duyduğu derin endişeye dikkat çekerek, “İsrail, Rusya’nın Yahudi ajansını bir yabancı ajan olarak ilan etmesine bağlı olarak, İsrail'e Yahudi göçü alanındaki Rus faaliyetinin durdurulmasına yol açacak gelişmelerden korkuyor” yorumunu yaptı.

Moscow Times'ın bu ayın başlarında bildirdiğine göre, Rusya "yabancı ajanlar" tanımını "yetkililerin Rusya'nın ulusal çıkarlarına aykırı olduğunu belirlediği herhangi bir faaliyette yer alan veya yurtdışından sadece para değil, her türlü destek alan" kişileri içerecek şekilde genişletti. Jerusalem Post ise "Yahudi Ajansı'ndan temsilciler veya uluslararası Yahudi örgütlerinin temsilcileri 'yabancı ajanlar' olarak kategorize edilebilir" dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir hafta önce, kendilerine bağlı bireylerin birleşik bir kaydının oluşturulmasını öngören yabancı ajanlarla ilgili yasayı imzaladı.

İsrail medyası Temmuz ayı başlarında, Yahudi Ajansı'na Rus hükümeti tarafından ülke içindeki tüm operasyonları durdurma talimatı verildiğini bildirdi. Bu gelişmeler, Ukrayna'da devam eden ihtilafta Tel Aviv’in Kiev ve lideri Volodymyr Zelensky'ye verdiği destek konusunda İsrail ile Rusya arasında artan gerilimin ortasında geldi.

Kremlin: Yahudi Ajansı temsilciliğinin tasfiyesi için talep Rus mevzuatıyla ilgili Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Rusya Adalet Bakanlığının, İsrail Yahudi Ajansı'nın ülkedeki temsilciliğini tasfiye etme” talebi hakkında açıklama yaptı. Peskov Rusya'da İsrail Yahudi Ajansı temsilciliğinin tasfiyesi için mahkemeye başvurulmasının Rus mevzuatıyla ilgili olduğunu söyledi. Peskov açıklamasında “Bunun ülkedeki beyin göçünü engellemek için yapılıp yapılmadığı" yönündeki soruyu yanıtlayan Peskov, "Bu, beyin göçüyle değil, Rus mevzuatına uyulmasıyla ilgilidir” ifadesini kullandı. Moskova'daki Basmannıy Bölgesel Mahkemesi'nin dünkü açıklamasına göre, Rusya Adalet Bakanlığı, İsrail Yahudi Ajansı'nın Rusya'daki temsilciliğini tasfiye etme talebinde bulundu.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar