RUSYA İLE IRKÇI İSRAİL ARASINDA UKRAYNA KRİZİ

Rusya, Yair Lapid'in Siyonist rejimin başbakanlık makamına gelmesinden rahatsız olduğunu duyurdu. Rusya'nın İsrail Büyükelçisi Anatoly Viktorov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonu hakkındaki eleştirileri nedeniyle Lapid’in sorunlara yol açtığını dile getirdi. 

Görüntülenme: 656 Tarih: 23 Temmuz 2022 20:25
RUSYA İLE IRKÇI İSRAİL ARASINDA UKRAYNA KRİZİ

Rusya'nın İsrail Büyükelçisi Anatoly Viktorov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonu konusundaki sert açıklamaları nedeniyle, Yair Lapid'in başbakan olmasından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

İsrail Kanal 12'nin bir haberine göre Viktorov, kapalı kapılar ardındaki toplantılarda Lapid'in başbakan olmasının Rusya-İsrail ilişkisinde "sorunlara yol açabileceğini" söyledi.

Haber, Lapid'in dışişleri bakanı olarak görev yaptığı ve Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatını sık sık eleştiren bir dizi açıklamaya işaret ederken, dönemin başbakanı Naftali Bennett'in daha diplomatik bir yaklaşım benimsediğini hatırlattı.

Lapid, Moskova'yı savaş suçu işlemekle ve Rus güçlerini "masum sivilleri öldürmekle" suçladı. Kanal ayrıca, İsrail'deki Rusya Büyükelçiliği'nin, İsrailli yetkililerin "belirli açıklamalarını ve yorumlarını" kaydettiğini, ancak İsrail'in "konuya tarafsız, dengeli ve düşünülmüş bir yaklaşım seçeceğini" umduklarını söyleyen bir yanıtı da haberinde aktardı.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar