SEYYİD ABBAS MUSEVİ'DEN SİYONİST REJİMİN DUVAR ÖRME POLİTİKASINA TEPKİ

İran'ın Azerbaycan Büyükelçisi Seyyid Abbas Musevi Siyonist işgal rejiminin duvar örme politikasına tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 742 Tarih: 23 Temmuz 2022 16:31
SEYYİD ABBAS MUSEVİ'DEN SİYONİST REJİMİN DUVAR ÖRME POLİTİKASINA TEPKİ

İran'ın Azerbaycan Büyükelçisi Seyyid Abbas Musevi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Siyonist işgal rejiminin duvar örme politikasına tepki gösterdi.

Siyonistlerin ördüğü duvarların fotoğraflarını da paylaşan Büyükelçi Musevi, şunları kaydetti:

“Bilin bakalım bu yüksek duvarlar dünyanın neresine ait evet, burası dünyanın en büyük hapishanesi. Tarihin gösterdiği gibi, hiçbir duvar sonsuza kadar sağlam kalmaz. Tarihten ders alınmalı.

İsrail rejimi, işgal altındaki Batı Şeria’da 45 kilometre uzunluğunda ve 9 metre yüksekliğinde beton duvar inşasına başladı.

İsrail işgal rejimi, Filistinlilerin Batı Şeria'dan sızmasını önlemeyi amaçlıyor.

Üç milyona yakın Filistinli, Batı Şeria'nın çevresine örülen "Ayrım Duvarı" nedeniyle Kudüs dahil diğer bölgelere geçemiyor. İki milyona yakın Gazzeli ise abluka nedeniyle bırakın Filistin'in diğer bölgelerini, dünyanın hiçbir yerine seyahat edemiyor.

Buralarda yaşayan Filistinliler bu duvarlar yüzünden adeta bir açık hava hapishanesinde yaşıyor. Bölgenin kalbi niteliğindeki Kudüs şehri de tarihi hinterlandından koparılarak büyük ölçüde Filistinlilerden izole edilmiş durumda.

Duvar ve tel örgüler şeklinde yerleştirilen yapılar Ürdün, Mısır, Suriye ve Lübnan sınırlarında da kurulu.

Merkezi Hollanda'nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı (UAD) tarafından verilen kararda inşa edilen Ayrım Duvarı ile Siyonist İsrail'in uluslararası yükümlülüklerine aykırı davrandığı vurgulanmıştı.

tesnim

Yorumlar