HAMAS'TAN SİYONİST YERLEŞKE İNŞALARINA KARŞI DİRENİŞ ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdüllatif El-Kanu', bugün (21 Temmuz Perşembe) yaptığı basın açıklamasında işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde, siyonist işgal rejiminin ve onun seferber ettiği yerleşimci çetelerinin, yahudi yerleşimi tahakkümü çabalarına karşı bütün yollarla mücadele edilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 632 Tarih: 21 Temmuz 2022 21:53
HAMAS'TAN SİYONİST YERLEŞKE İNŞALARINA KARŞI DİRENİŞ ÇAĞRISI

El-Kanu', yahudi yerleşim örgütlerinin Batı Şeria'da değişik bölgelerde 6 yeni yerleşim alanı kurulması yönünde çalışma başlattıklarını duyurması üzerine yaptığı basın açıklamasında bu çalışmaların Filistinlilerin topraklarına yönelik düşmanca saldırıların devam etmesi anlamına geldiğini hatırlattı. 

Hamas sözcüsü yahudi yerleşimi faaliyetlerinin son dönemde artışa geçmesinin, İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesi faaliyetlerinin ve özellikle ABD Başkanı Joe Biden'ın bölgeye yaptığı ziyarette işgal rejimine desteğini artırmasının bir ürünü olduğuna dikkat çekti. 

Siyonistlerin, Filistin'in Batı Şeria bölgesindeki yerleşim faaliyetlerini organize eden örgütlerden Nihla Hareketi bugün yaptığı açıklamada, yahudi yerleşimcilerin son günlerde çağrılarına karşılık verdiklerini ve Batı Şeria bölgesinde Filistinlilerin arazileri üzerinde 6 yeni yerleşim alanı oluşturma çalışmaları başlattıklarını duyurmuştu. Yerleşimci çetelerin bu şekilde resmi projeye ihtiyaç duymadan kurduğu yerleşim alanları "kaçak" olarak nitelendiriliyor, ancak işgal rejimi bunlara da göz yumuyor.

Bu arada kısa adı ARIJ olan Kudüs Uygulamalı Araştırma Enstitüsü (Applied Research Institute –Jerusalem) de bugün İsrail işgal rejiminin Filistin'in Batı Şeria bölgesinde değişik yerlere 702 adet yeni yerleşim birimi inşa etmek amacıyla üç yeni proje yayınladığını açıkladı. İşgal rejiminin bu yerleşim birimlerini inşa etmek için Filistinlilere ait 734 dönüm araziye el koymayı planladığını dile getirdi. 

İşgal rejimi Filistin topraklarındaki yahudileştirme faaliyetlerini iki kanaldan yürütüyor. Birinci kanalı, işgal hükümetinin resmen onayladığı projeler oluşturuyor. İkinci kanalı ise fanatik yerleşim gruplarının Filistinlilerin arazilerine çete yöntemleriyle el koyup resmiyette "kaçak" olarak tanımlanan gecekondu yerleşim merkezleri kurulması oluşturuyor. Ancak işgal yönetimi bu tür kaçak yerleşimlere de göz yumuyor ve hatta zaman içinde buraları da resmileştirip emrivaki haline getirme yoluna gidiyor. 

ARIJ Genel Müdürü Cad İshak tarafından daha önce yapılan açıklamada Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 199 yahudi yerleşim merkezi, 220 gecekondu tarzı yerleşim bölgesi bulunduğu ve buralarda 1 milyon civarında yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği bilgisi verilmişti.

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar