İRAN'IN KÜRDİSTAN BÖLGESİNDE DÜZENLENEN 1. BÖLGESEL BİRLİK ZİRVESİ SONUÇ BİLDİRİSİ: SİYONİST REJİM İSLAM DÜNYASINDAKİ KRİZLERİN ANA NEDENİDİR

1.Bölgesel Birlik Zirvesi'ne katılanlar son yayınladıkları bildiride, İslam ümmetinin sorunlarının başında Filistin meselesinin geldiğini ve Siyonist rejimin İslam dünyasındaki krizlerin ana nedeni olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 658 Tarih: 21 Temmuz 2022 16:28
İRAN'IN KÜRDİSTAN BÖLGESİNDE DÜZENLENEN 1. BÖLGESEL BİRLİK ZİRVESİ SONUÇ BİLDİRİSİ: SİYONİST REJİM İSLAM DÜNYASINDAKİ KRİZLERİN ANA NEDENİDİR

İran'ın Kürdistan eyaletinin merkezi Senendec'de, "İslam milletinin birliği, ırkların ve mezheplerin birlikte yaşamasının sembolü Kürdistan" başlıklı toplantı düzenlendi.

Bu zirvenin kapanış bildirisinde,  İslam dünyasının şu anda karşı karşıya olduğu en büyük krizlerin bölünme, İslam ülkelerinin parçalanması ve hükümetler arasındaki güven eksikliği olduğu ifade edildi.

Bu bildiride, İslam dünyasının mevcut krizleriyle baş etmenin tek yolunun direniş, entelektüel, kültürel, ekonomik, siyasi ve askeri istikrar olduğuna yer verildi.

Bu bildiri,  bazı İslam ülkelerini saran şiddetli ve dehşet verici terör olgusunun, aynı Siyonist terörizmin ve nihai amacı İslam dünyasının haritasını yeniden çizdikten sonra Müslümanlar üzerinde hakimiyet kurmak olan Amerikan komplosunun bir devamı olduğu vurgulandı.

Katılımcılar ayrıca Suriye, Yemen, Irak ve Afganistan başta olmak üzere bazı İslam ülkelerinin karşı karşıya olduğu tehlikelere dikkat çekerek, bu ülkelerin parçalanmaması ve bölgede barış ve güvenliğin sağlanması için tüm imkanların seferber edilmesi ve çalışmaların iki katına çıkarılması çağrısında bulundular.

parstoday

Yorumlar