HİZBULLAH: SAVAŞA HAZIRIZ

Hizbullah Hareketi, savaş istemediğini ancak buna hazır olduğunu açıkladı. 

Görüntülenme: 703 Tarih: 19 Temmuz 2022 02:50
HİZBULLAH: SAVAŞA HAZIRIZ

Lübnan Parlamentosu'ndaki "Direnişe Sadakat" grubunun başkanı Muhammed Raad, bir haber ajansına verdiği röportajda işgal rejimi İsrail'e hitaben şöyle dedi: "Ekonomik bölgede gaz bizim hakkımız. Su ve gaz hakkımıza sahip olmayı dünyanın geri kalanından daha çok hak ediyoruz."

Muhammed Raad, "Savaş seçeneğinin onurlu ve başkalarına yalvarmadan yaşamamıza izin verdiğine işaret ettiğimizde, özgür olduğumuzu ve kimin karşısında bulunduğunuzu bilmeniz gerektiğini söylemek istiyoruz. Savaş istemiyoruz ama buna hazırız. Direnişin başında şehit komutanımızdan ve diğer şehitlerden cesaret ve yiğitlik gördüğünüz gibi, önümüzdeki günlerde yanlış seçeneği seçip saldırganlığa giriştiğinizde tüm cesaretimize şahit olacaksınız." açıklamasında bulundu.

Hizbullah yetkilisi açıklamasının devamında şöyle dedi: "Kaynaklarımıza yatırım yapma ve sınırlarımızı çizme hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu konuda karar verecek olan biziz. Ülkenin, tüm tarafların ve bölgelerinin onurunu korumak için bu hükümetteki her samimi insanı destekliyoruz. Tüm direniş çocukları ve tüm Lübnan halkı ile ahdimiz, ülkedeki egemenliğimizi sürdürmek için direniş seçeneğine bağlı kalmaktır."

Muhammed Raad, "Biz Lübnan halkı bu ülkenin efendisiyiz, ülkenin politikalarını milletin ve gelecek nesillerin çıkarlarına göre biz çizeceğiz. Bölgemizin teslim olması için İsrail düşmanına güvenmenin boşuna olduğunu anlayacaklar. İsrail düşmanının bölgemizde yeri yoktur." dedi.

rasthaber

Yorumlar