BÜYÜK ŞEYTAN ABD HİZBULLAH'A KARŞI ARAP ÜLKELERİNİ HAREKETE GEÇİRİYOR

"Axios" internet sitesi, işgalci Siyonist rejim, Suudi Arabistan, 4 Basra Körfezi ülkesi ve diğer ülkelerin diplomat, subay ve istihbarat güçlerinin ortak bir toplantıya katıldığını bildirdi. 

Görüntülenme: 829 Tarih: 15 Temmuz 2022 21:34
BÜYÜK ŞEYTAN ABD HİZBULLAH'A KARŞI ARAP ÜLKELERİNİ HAREKETE GEÇİRİYOR

Bu toplantı ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Hizbullah'a karşı ortak bir hareket oluşturmak için düzenlendi.

Bu toplantıya Suudi Arabistan, Bahreyn, Siyonist rejim, Kuveyt, Katar, BAE ve bazı Avrupa, Afrika ve Latin Amerika ülkelerinden yetkililerin de aralarında bulunduğu 30 ülke katıldı.

Bunun ABD Başkanı Joe Biden'in göreve başlamasından bu yana türünün ilk toplantısı olduğu belirtilmelidir.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili bu görüşmede şunları söyledi: Özellikle Afrika ve Latin Amerika'dan daha fazla ülkeye Hizbullah'ı terörist ilan etmede ABD’nin başını çektiği gruba katılmaları için baskı yapıldı.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili şunları söyledi: ABD'nin bu toplantıya katılanların kabul etmesini istediği en önemli noktalardan biri İran ve Lübnan'daki ekonomik sorunlara rağmen Hizbullah’ın faaliyetlerini genişletmeye devam ediyor olmasının bir sorun olduğu fikriydi.

Uluslararası terör devleti ABD’nin Dışişleri Bakanlığı, bu faaliyetlerin "terörist" olduğunu iddia etti ve "dünya çapında suç faaliyeti" olarak nitelendirdi.

Söz konusu yetkili, bu toplantıda tartışılan ana konunun Hizbullah'ın eylemleri olduğuna dikkat çekti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Afrika ve Latin Amerika'da "Hizbullah'ın operasyonları" olduğunu iddia ediyor.

rasthaber

Yorumlar