İRAN'DAN BİDEN VE LAPİD'İN ORTAK YAYINLADIĞI BİLDİRİYE TEPKİ

İran İslam Cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, Biden ve Lapid'in ortak bildiri hedefinin Arap ve Müslüman ülkelere karşı"Siyonist rejimin güvenliğini ve askeri üstünlüğün korunmasına dair Amerika'nın kesin ve kararlı taahhüdü" olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 658 Tarih: 15 Temmuz 2022 08:58
İRAN'DAN BİDEN VE LAPİD'İN ORTAK YAYINLADIĞI BİLDİRİYE TEPKİ

Amerika başkanı Joe Biden ve Siyonist rejim başbakanı Yair Lapid'in işgal edilen Kudüs'te ortak basın toplantısı ile eşzamanlı olarak taraflar ortak bir bildiriye imza attılar.
İki taraf Amerika'nın Siyonist rejimin bölge ülkeleri ile ilişkilerinin derinleşmesi ve diğer Arap ve Müslüman ülkelere yayılması bağlamında bölgesel bir yapılanmaya gidilmesine vurgu yapıldı.
Muhabirimizin bildirdiğine göre dışişleri bakanlığı sözcüsü Nasır Ken'ani kişisel twitter sayfasında söz konusu bildiriye tepki olarak şöyle yazdı: Biden ve Lapid ortak bildirisinde, "İsrail askeri üstünlüğü ve güvenliğinin korunması için Amerika'nın kesin ve kararlı taahhüdüne" vurgu yapılmıştır. Yanlış anlaşılmasın, hedef sadece İran değildir, diğer Arap ve Müslüman ülkeler Siyonist rejimin üstünlüğünü her zaman kabullenmeliler; bu yüzden bölge için başlıca tehdit kaynağı tamamen açıktır."
Dışişleri bakanı bir başka tweet mesajında da şöyle yazdı: Amerika başkanlarının ilk ziyaret durağı sahte devlet "İsrail" olduğu ve birinci hedefi de onun güvenlik ve üstünlüğünü koruma olduğu müddetçe, bölge halkları ve ülkeleri istikrar ve barış ve huzura kavuşamayacakatır. İran İslam Cumhuriyeti komşularının güvenliğini kendi güvenliği biliyor."

parstoday

Yorumlar