HAMAS'TAN JOE BİDEN'İN ZİYARETİNE TEPKİ

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail işgal rejimini, Filistin Yönetimi'ni ve Suudi Arabistan'ı kapsayacak bölgesel ziyaretinin ilk durağı olan Tel Aviv'e ulaştı.  

Görüntülenme: 653 Tarih: 13 Temmuz 2022 19:24
HAMAS'TAN JOE BİDEN'İN ZİYARETİNE TEPKİ

Bu ziyaret, Biden'ın ABD Başkanı olmasından sonra bölgeye gerçekleştirdiği ilk ziyaret niteliği taşıyor ve 17 Temmuz'a kadar süreceği ifade edildi. 

Biden'ın Tel Aviv'de ilk olarak işgal rejiminin yeni başbakanı Yair Lapid'le birlikte sözde Soykırım Müzesi'ni ziyaret edeceği belirtildi. 

Biden'ın yarın işgal rejiminin birçok ileri geleniyle kişisel görüşmeler ve bazı liderlerle ortak toplantılar ayrıca bazı basın toplantıları düzenleyeceği belirtildi. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) bugün (13 Temmuz Çarşamba) Joe Biden'ın bölgesel ziyaretiyle ilgili yayınladığı bildiride, bu ziyaretin tamamen işgal rejimi yanlısı ve onun gayri meşru bir şekilde bölgeye ilhak edilmesi amacına yönelik olduğunu dile getirdi. 

Hamas açıklamasında, Biden'ın işgal rejimine verdiği desteğin ve bu destek çerçevesinde gerçekleştirdiği ziyaretin son derece tehlikeli olduğuna işaret ederek, bu ziyaretin doğuracağı olumsuz sonuçların sorumlusunun da ABD olacağını vurguladı. 

Hamas, ABD Başkanının bu ziyaretle bölgenin saltanatını siyonist işgal rejimine vermeyi hedeflediğine dikkat çekerek, böyle bir politikanın tüm bölge için tehlikeli sonuçlar doğuracağı hatırlatmasında bulundu. 

Hamas, ABD yönetimini Filistin halkının sabit haklarını basite alma ve gasp edici işgal rejiminin sürekli yanında durma politikasına son vermeye çağırdı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar