SUUDİ KOALİSYONU YEMEN'E SALDIRDI: 17 ŞEHİT

Saldırgan Suudi koalisyonu Yemen'deki ateşkesi bir kez daha ihlal etti ve Saada eyaletinin batısındaki sınır şehri 'Şeda'yı hedef aldı. 

Görüntülenme: 822 Tarih: 11 Temmuz 2022 18:04
SUUDİ KOALİSYONU YEMEN'E SALDIRDI: 17 ŞEHİT

Saldırgan Suudi koalisyonunun Şeda şehrine topçu saldırısında 17 sivil öldü ve yaralandı.

Güvenlik kaynağı, yaralıların çoğunun durumunun kritik olduğunu ve Batı Saada'daki (Kuzey Yemen) Razeh Hastanesine nakledildiklerini duyurdu.

Saldırgan koalisyon bu saldırıları, BM'nin Yemen işlerinden sorumlu elçisi Hans Grundberg'in, geçen ay Yemen'deki ateşkesi iki ay daha uzattığı bir dönemde gerçekleşiyor.

Birleşmiş Milletler'in önerisiyle Yemen'de 2 Nisan'dan (13 Nisan) itibaren iki aylık ateşkes sağlandı. Ateşkesin en önemli maddesi 18 akaryakıt taşıyan geminin Hudeyde limanlarına gelmesi ve Sana'a havaalanından uçuşlar için haftada iki kez gidiş-dönüş uçuşlara izni verilmesiydi. 

Saldırgan Suudi koalisyonu tarafından defalarca ihlal edilen bu ateşkesin sona ermesiyle birlikte BM müzakereleri onu yenilemeye başladı ve nihayet BM'nin Yemen işlerinden sorumlu özel elçisi (2 Haziran) ateşkesin iki ay daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını bildirmişti. 

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'deki savaş çığırtkanlığı şimdiye kadar 16 binden fazla Yemenlinin ölümüne, on binlerce insanın yaralanmasına ve milyonlarca Yemenlinin yerinden edilmesine yol açtı.

parstoday

Yorumlar