GASIP İSRAİL KARİŞ GAZ SAHASINDA SIKIŞTI

İsrail medyası, Siyonist rejimin, Hizbullah’ın Kariş gaz sahasındaki tartışmalı bölgeye yönelik düzenlediği İHA uçuşlarına yanıt vermeme kararı almasının ardından, işgal rejiminin bir sonraki adımının ne olacağını tartışıyor. 

Görüntülenme: 769 Tarih: 09 Temmuz 2022 01:20
GASIP İSRAİL KARİŞ GAZ SAHASINDA SIKIŞTI

İsrail medyası, bir yandan İsrail’in Hizbullah’ın başlattığı uçuşlara yanıt vermeme kararını tartışırken diğer yandan Kariş gaz sahasındaki tartışmalı bölgeye İHA’larla gerçekleştirdiği eylemin ardından Hizbullah’ın planlarına ilişkin İsrail Askeri İstihbarat Biriminin yanlış hesapları olduğunu değerlendiriyor.

Konuya ilişkin “İsrail ordusunun kuzey sahadaki hareketliliği yatıştırma girişimi başarılı olmadı” diyen Walla haber sitesinin askeri muhabiri Amir Buhbut, “İsrail Askeri İstihbarat Birimi, bir hafta içinde dört veya daha fazla İHA uçuşu gerçekleştiren Hizbullah’ın ne yapmak istediğini kestirmeye yönelik yanlış hesaplar yapıyor” ifadelerini kullandı.

Yine konuya ilişkin İsrail Hayom gazetesi, “İsrail'in Hizbullah'ın başlattığı uçuşlara yanıt vermeme kararı, muhtemelen ABD Başkanı Joe Biden'in önümüzdeki hafta bölgeye yapacağı ziyaretle ya da gerçekten Hizbullah’ın caydırıcılığından korkmasıyla ilgili” yorumunu yaptı. Kan televizyonunun siyasi ilişkiler muhabiri Gili Cohen ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Knesset’in Dışişleri ve Güvenlik Komitesi Başkanının, bu sabah İsrail Radyosu tarafından yayınlanan haber hakkında yorum yaptığını ve “bunu eğer biz gizleseydik, hemen yayarlardı. Bu, Hizbullah'ın kademeli yükselişidir” dediğini duyurdu.

İsrail Hava Savunma Sistemi Eski komutanı Tuğgeneral Zvika Haimovich, “Hizbullah’ın İHA tehdidi geçen hafta çarşamba veya cumartesi gününden itibaren başlamış değil; unutanlar, bir Hizbullah uçağının dört ay önce İsrail’e girdiğini ve Taberiye bölgesinde yaklaşık bir saat kaldığını hatırlasın” dedi.

Tuğgeneral Zvika, İsrail güvenlik teşkilatının buna karşı hazırlıklarına ilişkin olarak, “Şüphesiz bir İHA takım filosuyla yapılacak operasyon İsrail’e dışardan fırlatılacak yüz füzeyle eş değerdir. Bu, hayali bir senaryo değil, bu, Surların Muhafızları operasyonunda edinilen tecrübeyle sabittir” ifadelerini kullandı. Öte yandan İsrail radyosu, İsrail Enerji Bakanlığı'nın ekonomik çıkarlar nedeniyle Hizbullah'ın İHA operasyonlarıyla ilgili haberlerin yayınlanmasını engellemek için baskı uyguladığını duyurdu. Lübnan Hizbullahı, geçtiğimiz cumartesi günü, Kariş gaz sahasına 3 keşif İHA’sı gönderdiklerini ve İHA’ların görevlerini yerine getirdiğini açıklamıştı.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar