ARAFAT'TA KAHROLSUN İSRAİL VE AMERİKA SLOGANLARI YÜKSELDİ

İbadi-siyasi müşriklerden teberri etme töreni Cuma günü müşriklerden teberri etme ayetlerinin okunması ve Beytüllahil-il-Haram ziyaretçilerinin geniş çaplı katılımı ile İranlı hacıların en büyük çadırında Arafat çölünde düzenlendi. 

Görüntülenme: 658 Tarih: 09 Temmuz 2022 20:36
ARAFAT'TA KAHROLSUN İSRAİL VE AMERİKA SLOGANLARI YÜKSELDİ

Muhabirimizin verdiği habere göre Veliyi Fakih'in hac ve ziyaret işlerindeki temsilcisi Hüccetülislam Seyyid Abdul Fattah Navab, İslam İnkılabı Rehberi'nin Hac mesajını da okudu.

Bu törende, ayrıca Beytullah-il Haram hacılarının, Filistin ve Filistinlileri desteklemek ve İslam Ümmeti'nin birliğini vurgulayan emperyalizm ve Siyonizm karşıtı sloganları da atıldı.

5 maddelik bir bildiride, müşriklerin teberri törenine katılan hacılar, Kutsal Kudüs'ün kurtarılmasını İslam Ümmeti'nin hedefi ve vazgeçilmez önceliği olarak görmüşler ve cani Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesini ve buna neden olacak her türlü normalleşmeyi kınadılar ve Müslümanların birleşik saflarında bozulmaların kınandığını vurguladılar. 

Ayrıca bu bildiride, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşların misyon ve rolünü hatırlatarak, hak ve adalete bağlı kalmanın ve zorba ve emperyalist ülkelerin zorbalıklarına ve tahakkümlerine karşı mazlum milletlerin haklarını savunmanın gerekliliğini vurgulandı. 

Arafat'ta bugün (Cuma günü) düzenlenen törenin bir başka parçası da Arafat duasının okunmasıydı.

parstoday

Yorumlar