BENNY GANTZ'DAN ESİR TAKASI AÇIKLAMASI

El-Cezire'nin yayınladığı bir habere göre İsrail işgal rejiminin Savaş Bakanı Benny Gantz, hükümetlerinin "Kassam Tugayları'nın elindeki işgalci askerlerin ve sivillerin" Filistinli esirlerin özgürleştirilmesi karşılığında serbest bırakılması için bir takas anlaşması gerçekleştirmesi üzerinde çalışma yaptığını açıkladı.  

Görüntülenme: 727 Tarih: 08 Temmuz 2022 17:12
BENNY GANTZ'DAN ESİR TAKASI AÇIKLAMASI

Gantz, gerçekleşmesi beklenen takasın mahiyetinin ne olacağı ve işgal rejiminin Gazze'deki esirlerin serbest bırakılmasına karşılık Filistinli esirlerden kaç kişinin özgürleştirilmesini kabul edeceğine dair herhangi bir ayrıntı vermedi. 

Birkaç gün önce Kassam Tugayları, ellerindeki esir askerlerden birinin sağlık durumunun aniden kötüleştiğini duyurmuş ardından da bu konuda verdiği bilgileri teyit eden video görüntüleri yayınlamıştı. 

Telegram üzerinden yayınlanan video görüntüsünde, işgalci esir askerlerden Hişam Es-Seyyid'e yatak üzerine uzanmış halde oksijen tüpüyle takviye nefes verildiği görülüyordu. 

Kassam Tugayları aynı zamanda hasta esir askerin kimliğiyle ilgili bilgileri de açıklamış ve verilen bilgilerin söz konusu askerin askerlik numarasına ve kimlik bilgilerine uyduğu görülmüştü. 

Kassam Tugayları'nın elinde Gazze'de şu an dört işgalci askerin esir durumda olduğu belirtiliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar