İSMAİL HENİYYE'NİN CEZAYİR TEMASLARI DEVAM EDİYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye beraberindeki heyetle, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un davetlisi olarak bu ülkenin bağımsızlık zaferinin 60. yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere gittiği Cezayir'de dün (6 Temmuz Çarşamba) birçok önemli şahsiyetle bir araya geldi.  

Görüntülenme: 655 Tarih: 07 Temmuz 2022 16:40
İSMAİL HENİYYE'NİN CEZAYİR TEMASLARI DEVAM EDİYOR

Heniyye ve beraberindeki Hamas liderleri dün Cezayir Meclisi'ni ziyaret ederek Meclis Başkanı Salih Kucil ile buluşma gerçekleştirdi. 

Salih Kucil Filistin direnişinin liderlerini karşılamaktan ve kendileriyle görüşme yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getirirken, onların Cezayir'in bağımsızlık yıl dönümü kutlamalarına katılmalarının da kendilerini ayrıca mutlu ettiğini belirtti. Kucil, bu arada Filistin'de safların birleştirilmesinin de büyük önem taşıdığına vurgu yaptı. 

Heniyye de, Cezayir Meclis Başkanı'nın gösterdiği yakın ilgiden ve Cezayir'in hükümetiyle ve halkıyla Filistin davasına verdiği destekten son derece memnun olduklarını dile getirdi. Heniyye görüşme münasebetiyle yaptığı açıklamada Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun'un Filistin davası konusundaki onurlu duruşundan da övgüyle söz etti. 

Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye buluşmada ayrıca Filistin davasıyla ilgili son gelişmeler hakkında da bilgi verdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar