LÜBNANLI BİR HRİSTİYAN HANIMIN KUDÜS BİLİNCİ (VİDEO-TÜRKÇE ALTYAZILI)

Lübnan'dan yayın yapan El Menar televizyonunda yayınlanan bir programda, Lübnanlı Hristiyan kadın aktivist Zine Karam'ın Kudüs davası hakkında yaptığı konuşma tüyleri diken diken etti. 

Görüntülenme: 1338 Tarih: 07 Temmuz 2022 20:44
LÜBNANLI BİR HRİSTİYAN HANIMIN KUDÜS BİLİNCİ (VİDEO-TÜRKÇE ALTYAZILI)

LÜBNANLI HRİSTIYAN HANIM: 'Öncelikle bakan Cibran Basil’in Arap Birliği zirvesindeki konuşmasını hatırlatmak istiyorum. O, ‘Kudüs ana ve bacıdır. Onun şerefi bizim şerefimizdir. Ondan yüz çevirirsek hangi şeref bize kalır! Ya devrim veya uyuyan millete ölüm’ demişti.
Ben de bakana şunu söylemek istiyorum: Böyle yöneticileri olan  bir ümmet sadece uykuda değildir, haindir de.
Neden haindir? Bizim Şark Hristiyanlığı dediğimiz bir şey var. Şark Hristiyanının yönü, Mesih’in doğduğu topraklarda olmalıdır. Mesih’in doğduğu topraklar Kudüs’tedir. O Kudüs için, Seyyide Feyruz şarkısında, ‘Şehirlerin Çiçeği’ der. Kudüs bizim rüyamızdır ve bu rüya yakında gerçekleşmelidir. 
Seyyid Hasan Nasrallah’ın bize ‘Kudüs’te namaz kılacağız’ vaadinde bulunduğu gibi…
Müslümanlar Aksa’da namaz kılacak, biz Hristiyanlar ise, Kıyamet Kilisesi'nde değerli patriğimizin öncülüğünde dua edeceğiz. Ona selam ve hürmetler olsun. Ben bu din adamlarına tabi olmakla iftihar ediyorum. Tarafsızlığa çağıran din adamı değildir. Şark Hristiyanları için tarafsızlık diye bir şey yoktur; direniş vardır. Hz. Mesih tarihteki en büyük devrimciydi. 
SUNUCU: Yani siz mücadelede Müslüman ve Hristiyanların ortak olduğunu mu düşünüyorsunuz?
LÜBNANLI HRİSTİYAN HANIM: 'Evet, mücadelede ortaklar. Değerli Seyyid ile birlikte namaz kılacaklar, biz de Kıyamet Kilisesi’nde Patrik Ataullah Hanna ile dua edeceğiz. Ona tüm selamları gönderiyorum. 
Kudüs nedir? Kudüs, Hacı İmad’dır. Kudüs, Direniş Cephesi şehitlerinin efendisi Şehit Kasım Süleymani’dir. Bu, ona vaadimizdir. Bu, ona yeminimizdir. Kudüs’te namaz kılacağız. Kudüs’e gideceğiz. 
Seyyid Hasan Nasrallah’ın dediği gibi, “Şehit olmak kastıyla Kudüs’e gidiyoruz milyonlarla.”

kudusgunu.com

Yorumlar