HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Abdüllatif El-Kanu', Filistin Yönetimi'nin gazeteci Şirin Ebu Akile'yi öldüren mermiyi ABD yönetimine teslim etmesini kınadı.  

Görüntülenme: 632 Tarih: 05 Temmuz 2022 22:02
HAMAS'TAN ABBAS YÖNETİMİNE ELEŞTİRİ

El-Kanu' bugün (5 Temmuz Salı) yaptığı açıklamada böyle bir şeyin vatana karşı işlenen suç, büyük bir hata ve bizzat suçu işleyen işgal yönetimiyle yakınlaşma girişimi olduğunu ifade etti. 

El-Kanu' böyle bir hatanın işgal rejimine, işlediği cinayetin sorumluluğundan sıvışması, delilleri karartması ve gerçekleri çarpıtması için bütün fırsatların verilmesi anlamına geldiğini vurguladı. Böyle bir şeyin aynı zamanda işgalci düşmanın işlediği cinayetten dolayı yargılanması ve sorguya çekilmesi için yürütülen tüm çabaların kasıtlı bir şekilde boşa çıkarılması anlamına geldiğini hatırlattı. 

El-Kanu', çok açık bir şekilde işgal rejiminin tarafını tutan, tüm haksızlıklarında ve hatta en küçük Filistinli çocuğun öldürülmesinde bile işgalci canilerin tarafında duran ABD'ye ipleri teslim etmenin tamamen abesle iştigal ve çocuksu bir siyaset niteliği taşıdığını belirtti. 

Filistin Yönetimi, Ebu Akile cinayetinde kullanılan mermiyi sözde balistik inceleme için ABD'ye teslim etti. Ancak merminin, her konuda işgal rejiminin yanında duran ABD'ye teslim edilmesi işgalcilerin cinayetle ilgili sorumluluklarından sıvışmaya çalışmak için delilleri karartmalarına ve gerçekleri çarpıtmalarına fırsat verdi.

Merminin ABD'ye teslim edilmesi Filistin'deki direniş hareketlerinin ve hukukçuların tepkisine neden oldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar