KORSAN İSRAİL POLİS TEŞKİLATI ÇÖKMEK ÜZERE

İsrail işgal rejiminin Emniyet Genel Müdürü Kobi Shabtai bugün (5 Temmuz Salı) sabah yaptığı açıklamada, istifaların artması ve son birkaç ay içinde yüzlerce kişinin istifa etmesi sebebiyle polis teşkilatında bir çöküş yaşanması ihtimaline dikkat çekti.  

Görüntülenme: 606 Tarih: 05 Temmuz 2022 15:16
KORSAN İSRAİL POLİS TEŞKİLATI ÇÖKMEK ÜZERE

Siyonistlere ait Yisrail Hayom gazetesinin yayınladığı haberde Shabtai'nin, emniyet teşkilatındaki istifalardan dolayı işgal rejiminin parlamentosundaki İç Güvenlik Komitesi'ne bilgilendirme yapacağı belirtildi. 

Haberde, Shabtai'nin, söz konusu Komite'ye emniyet teşkilatında görev yapanların maaşlarının çok hızlı bir şekilde artırılmaması durumunda bunun istifaların daha da artmasına neden olacağı ve polis teşkilatında ciddi bir çöküş yaşanmasına yol açacağı uyarısında bulunacağı belirtildi. 

Shabtai'nin verdiği bilgilere göre son birkaç ay içinde 625 elemanın istifa ettiği, bunların da çoğunun işgal rejiminin kontrolünde olan muhtelif bölgelerdeki devriye unsurlarının %15'ini oluşturan Saha Takip Birimleri'nden olduğu belirtildi. 

Haberi yayınlayan gazete bu istifaların arkasında yatan sebebin sadece maaş olmadığına, farklı sebepler bulunduğuna, geçen yılın Mayıs ayında yaşanan Kudüs Kılıcı Savaşı'nın tesirinin de bunlar arasında yer aldığına dikkat çekti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar