MUHAMMED HAMMADE'DEN KRİTİK ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hammade, işgal güçlerinin Kudüslü çocuklara yönelik ihlallerine misilleme olarak işgalcilere karşı direniş eylemlerini artırma çağrısında bulundu. 

Görüntülenme: 675 Tarih: 01 Temmuz 2022 20:33
MUHAMMED HAMMADE'DEN KRİTİK ÇAĞRI

Hammade, dün (30 Haziran Perşembe) yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin anne ve babalarını gözaltına alarak biri küçük yaşta bir bebek iki çocuğu otomobilin içinde bırakmasının tüm çizgileri ve insani vasıfları aşan vahşi bir suç olduğunu söyledi.
 

“İşgalciler bu fiilleriyle caniliklerini ve Filistin halkının bu düşmandan neler çektiğini gösterdi” diyen Hammade, işgal güçlerinin uluslararası hukuka ve insan haklarına saygı duymadığını ifade etti.
 

Bu tehlikeli ihlalin Filistin halkının yetmiş yıldır işgal altında maruz kaldığı vahşeti gösterdiğini belirten Hammade, bu tür olayların yeni olmadığını ve işgalcilerin cani yapılarını bir kez daha gösterdiğini bildirdi.
 

İşgalcilerin ancak çatışma dilinden anladıklarına ve onlara verilecek en güzel cevabın direniş olduğuna dikkat çeken Hammade, Filistinli yetkililer ile Arap ve İslam ülkelerinden bu ihlali uluslararası mahkemelere taşımalarını istedi.
 

Hammade, “Filistinli çocuklara yönelik suçları ve onlara verdikleri psikolojik zarar sebebiyle işgalcilerin yargılanmaları gerekir” dedi.
 

İşgal güçleri önceki gece Kudüslü bir genç ve eşini, kadının Kudüs’e giriş izni bulunmadığı gerekçesiyle gözaltına almış ve biri küçük bebek iki çocuğu ağlar halde otomobilin içinde bırakmıştı.
 

Çocukların ağlamaları üzerine bölge sakinleri otomobilin etrafında toplanmış ve çocuklarla ilgilenmiş, işgal güçleri de gözaltına aldığı anne-babayı bir süre sonra serbest bırakmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar