KNESSET FESİH YOLUNDA

İşgal rejiminin parlamentosu durumundaki Knesset'in feshi için verilen yasa teklifinin, Yasama İşleri Bakanlar Komitesi tarafından kabul edilmesinden sonra yarın (29 Haziran Çarşamba) sabah Knesset'te ilk okumasının yapılmasının çoğunluğun oyuyla kabul edildiği açıklandı. 

Görüntülenme: 542 Tarih: 28 Haziran 2022 16:44
KNESSET FESİH YOLUNDA

İsrail Yayın Kurulu tarafından yapılan açıklamada Knesset Komitesi'nin yarın sabah yerel saatle 11.00'de yasa teklifini ikinci ve üçüncü okumalar için de hazırlaması amacıyla toplanacağı belirtildi. Açıklamada teklifin son okumasının da yarın tamamlanması için çalışılacağı ifade edildi.  

Knesset'in feshine dair yasa teklifiyle ilgili, normalde pazartesi günü 09.30'da başlaması gereken tartışmalar Knesset Komitesi Başkanı Nir Orbach'ın kararıyla ertelenmişti. 

İsrail işgal hükümetinin başbakanı Naftali Bennett ile onun koalisyon ortağı ve Dış İşleri Bakanı Yair Lapid 20 Haziran Pazartesi akşamı işgal rejiminin parlamentosu durumundaki Knesset'i feshederek erken seçime gitme konusunda anlaşmışlardı. Ancak kararın uygulamaya geçirilmesi için fesih kararına binaen hazırlanan yasa teklifinin de Knesset'te görüşülüp onaylanması gerekiyor. Teklifin parlamentoda kabul edilmesi ihtimalinin çok yüksek olduğu düşünülüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar