IRKÇI İSRAİL'İ SAVAŞ KORKUSU SARDI

İşgal rejimi İsrail medyasında yer alan haberde, İsrail güvenlik ve askeri çevrelerinin, Hamas’ın yaklaşan savaştan önce sürpriz askeri eylemler planladığını düşündüğü aktarıldı. 

Görüntülenme: 601 Tarih: 18 Haziran 2022 11:10
IRKÇI İSRAİL'İ SAVAŞ KORKUSU SARDI

İsrail kamu yayın televizyonu Kan, İsrail güvenlik ve askeri çevrelerinin değerlendirmelerinin, Hamas'ın, Kudüs’ün Kılıcı Savaşı’nda olduğu gibi, sürekli bir tırmanıştan sonra patlak veren bir askeri savaşın içine çekilmeden, yaklaşan savaşta İsrail'i şaşırtmaya çalışacağı yönünde olduğunu aktardı.

Kan’ın haberinde, İsrail güvenlik ve askeri çevrelerinin, Hamas'ın başarısını İsrailli yerleşimcileri füze saldırılarıyla öldürmekte değil, sınırı aşıp bir İsrail askerini kaçırmak olarak gördüğü belirttiği kaydedildi.

Haberde, Hamas’ın, üyelerinin güvenlik duvarına yaklaşmasını sağladığı için tünelleri hala stratejik bir araç olarak gördüğü ifade edildi. İsrailli üst düzey bir askeri yetkili ise, “Gazze Şeridi'nde, Hamas görevlilerinin çitin 50 metre yakınına yaklaşmalarına ve İsrail tarafında bir saldırı operasyonu gerçekleştirmelerine fırsat sunacak düzinelerce tünel var” dedi.

İşgalci İsrail ordusunun Gazze Şeridi sınırı boyunca kapsamlı bir savunma sistemi kurduğunun kaydedildiği haberde, bunun "Demir duvar" olarak adlandırılan, tünel kazma girişimlerini engellemek için elektronik bir çit ve bir yeraltı beton çitini içerdiği belirtildi.

Ayrıca Hamas'ın İsrail tarafını izlemesini engelleyen kum barikatların yerleştirildiğinin aktarıldığı haberde, “Bu sistem ayrıca, herhangi bir kişi çit alanına yaklaştığında önceden uyarı sağlayan dronlar tarafından desteklenen kontrol noktaları ve sensörler ağı içerir” denildi.

Kudüs Haber Ajansı - KHA | kudushaber.com.tr

Yorumlar