KORSAN İSRAİL BİDEN'İN ZİYARETİ ÖNCESİ GÖZ BOYUYOR

Siyonistlere ait haber kaynaklarının yayınladığı haberlere göre siyonist işgal yönetimi, ABD Başkanı Joe Biden'ın önümüzdeki ayın ortalarında işgal devletine düzenleyeceği ziyaret münasebetiyle Filistinli eylemcilerin ailelerinin evlerini yıkma işlemlerini geçici olarak durdurma kararı aldı.  

Görüntülenme: 603 Tarih: 15 Haziran 2022 12:23
KORSAN İSRAİL BİDEN'İN ZİYARETİ ÖNCESİ GÖZ BOYUYOR

Aşırı siyonist kesime ait Makor Rishon gazetesinde yer alan haberde eylemcilerin ailelerinin evlerinin yıkılması işlemlerinin geçici olarak durdurulması kararının, Biden'ın ziyareti öncesinde durumun fazla gerginleşmesine ve olayların yeniden artmasına sebep olmamak amacıyla alındığına dikkat çekildi. 

Gazete, siyasi iktidarın askeri yetkililere, eylemcilerin ailelerinin evlerinin yıkılması işlemlerinin Joe Biden'ın ziyaretinden sonraya ertelenmesi yönünde talimatlar verdiğini ifade etti. 

Haberde kararın, Dizengoff Caddesi eylemini gerçekleştiren Ra'd Hazim'in ailesinin Cenin'deki evinin yıkılmasının ertelenmesi ile irtibatlı olduğuna dikkat çekildi. 

Ra'd Hazim 7 Nisan tarihinde, Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde yer alan Tel Aviv şehrinde gerçekleştirdiği silahlı eylemde üç işgalciyi öldürmüş en az dördü ağır 15 işgalciyi de yaralamıştı. Hazim, Tel Aviv'deki Dizengoff Caddesi'nde bulunan bir lokantayı otomatik silahla taradıktan sonra olay yerinden kaçmayı başarmıştı. Ancak ertesi günün sabah namazından sonra, Yafa'da namaz kıldığı bir caminin yakınında sıkıştırılarak şehit edilmişti. 

Filistinlilerden herhangi bir kişinin eylem gerçekleştirmesi durumunda işgal rejimi onun bütün ailesini sorumlu kabul ediyor ve toplu cezalandırma uygulamasına başvuruyor. Eylemcinin ailesinin evini yıktığı gibi aile efradına da sürekli eziyet ediyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar