KUVEYT'TEN BM'YE ÇAĞRI

Kuveyt Devleti, BM İnsan Hakları Konseyi'nden İsrail işgal rejiminin Filistin halkının mensuplarına yönelik olarak süre giden ve sürekli tekrar eden ihlallerine karşı açık ve net bir tavır sergilemesini istedi.  

Görüntülenme: 678 Tarih: 15 Haziran 2022 11:19
KUVEYT'TEN BM'YE ÇAĞRI

Kuveyt'in BM ve uluslararası kurumlar nezdindeki daimi temsilcisi Cemal El-Guneym, ülkesinin, İsrail işgal rejiminin Birleşmiş Milletler'e bağlı uluslararası kurumlar karşısında sergilediği tutumu yadırgadığını dile getirdi. Özellikle işgal altındaki Filistin topraklarında vuku bulan insan hakları ihlalleri konusunda bu kurumlarla hiçbir şekilde irtibata geçmediğini ve gerekli bilgilendirmelerde bulunmadığını vurguladı. 

El-Guneym, BM İnsan Hakları Konseyi'nin 50. Dönem toplantısında yaptığı konuşmasında, ülkesinin uluslararası toplumdan Filistin halkına sahip çıkmasını ve insan haklarıyla ilgili prensiplere uyulması ve uluslararası yasaların gereği gibi uygulanması için bu halka yönelik sorumluluklarını yerine getirmesini istediğini dile getirdi. 

El-Guneym, Kuveyt Devleti'nin İsrail işgal rejiminin gerçekleştirdiği son derece tehlikeli insan hakları ihlalleri konusunda uluslararası toplumu uyardığını ve onu işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail kuvvetlerinin aşırı güç kullanımı karşısında birçok kez bilgilendirme yaptığını dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar