NETANYAHU AKIL SAĞLIĞININ YERİNDE OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Irkçı rejim İsrail eski Başbakanı Binyamin Netanyahu, eşi Sara ve oğulları Yair’in, selefi Ehud Olmert'in akıl hastası oldukları veya bir zamanlar psikiyatrik tedavi gördükleri yönündeki iddialarını yalanladı. 

Görüntülenme: 838 Tarih: 14 Haziran 2022 00:13
NETANYAHU AKIL SAĞLIĞININ YERİNDE OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Bu yalanlamada,  Netanyahu'nun Olmert aleyhine iftira ve karalama suçlamalarıyla açtığı davanın görüldüğü Tel Aviv Sulh Mahkemesi'nin bir oturumu sırasında geldi.

Olmert, 2009'dan geçtiğimiz yıla kadar Netanyahu'nun başbakanlığı dönemindeki çalışmalarıyla ilgili yoğun siyasi tartışmalar sırasında Netanyahu ve aile üyelerini deli olarak nitelendirdi. Olmert açıklamasında, “Geçmişte Netanyahu, başbakan olarak benimle savaşırken yalanlara ve aldatmacalara güveniyordu. Fakat iktidarı ele geçirdiğinde tuhaf şeylerle dolu bir şahsiyet gösterdi. O, karısı ve oğlu, devlet işlerini garip ve şüpheli şekillerde kontrol etmeye başladı.  Bu da her birinin akıl sağlığından şüphe duymama neden oldu” şeklinde konuştu. Netanyahu ve ailesi, Olmert'ten yaklaşık bir milyon şekel (303 bin dolar) tazminat talep ederek dava açtı.

Olmert'in savunma avukatı dün, Netanyahu ailesinin uzun yıllardır psikiyatrik tedavi gördüğünü mahkemeye kanıtlamaya çalıştı ve iddialarla ilgili olarak Netanyahu ve eşini sorguladı. Sara, psikiyatrik ilaç kullanıp kullanmadığı sorusuna, “Psikolojik hasta (akıl hastası) değilim” şeklinde cevap verirken aile avukatı ise susmasını istedi. Sara daha sonra ifadesinde çocuk psikiyatristi olduğunu hatırlatarak Olmert’e, “Bu insanlar utanmalı... İnsanları olumsuz değerlendiriyorlar” dedi.

Netanyahu ise, “Olmert bu sözlerle iki suç işledi. Halkın önünde gerçeklerimizi çarpıtmaya, aklımıza dokunmaya, akıl hastalarıyla alay etmeye çalıştı. Fiziksel veya zihinsel olarak hasta olmanın sorunu ne? Psikolojik hastaları sanki olumsuz bir şeymiş gibi gösterdiği böyle bir suçlamayla neden bizi karalamak istedi?” dedi.

parstoday

Yorumlar