JOE BİDEN SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİNİN SEBEBİNİ AÇIKLADI

ABD Başkanı Joe Biden, "Suudi Arabistan'a gerçekleştirmeyi planladığım ziyaretim enerji ve petrolle ilgili değil, esas itibariyle İsrail'in ulusal güvenliğiyle ilgilidir." dedi.  

Görüntülenme: 727 Tarih: 14 Haziran 2022 04:44
JOE BİDEN SUUDİ ARABİSTAN ZİYARETİNİN SEBEBİNİ AÇIKLADI

ABD Başkanı Biden, dün (13 Haziran Pazartesi) Amerikan medyasına yaptığı açıklamada, ziyaretinin Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek büyük bir toplantıyla ilgili olduğunu vurguladı. 

Bu arada Amerikan basını da Başkan Biden'ın Arap ülkelerinin ve İsrail'in liderleriyle ve üst düzey yetkilileriyle bir araya gelmek için önümüzdeki Temmuz ayının ortalarında Ortadoğu'ya bir ziyaret  düzenlemeyi planladığını dile getirdi. 

Amerikan medyası, "Biden'ın ziyaretinin savaşların diplomatik yollarla sonlandırılması ve bölgede istikrarın sağlanması için stratejik bir nitelikte olduğu" iddiasında bulundu. 

Ancak Biden'ın itirafları, ziyaretinin öncelikli hedefinin İsrail işgal rejiminin güvenlik ve istikrarının güvenceye alınması ve bunun için Arap dünyasının liderlerine yeni birtakım talimatlar verilmesi olduğunu gözler önüne seriyor. 

Son dönemde bir yandan işgal rejimine karşı Filistin direniş faaliyetlerinin arttığı, bir yandan da siyonist politikacıların kendi içlerinde sorunlar yaşadığı için Bennett hükümetinin sallantıda olduğu bir sırada, işgal rejiminin Lübnan'a ait deniz sahasında doğal gaz ve petrol arama çalışmaları başlatması yüzünden bu ülkeyle ilişkilerinde gerginlik yaşaması işgalin "ulusal güvenlik" konusunda sıkıntılı bir döneme girdiğini gösteriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar